POSLOVANJE OSIGURAVATELJA

Za autoosiguranja 59 tisuća polica više nego lani

Foto: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Allianz
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Allianz
15.12.2016.
u 10:15
Najveći premijski pad u milijunima kuna bilježi Allianz, gotovo 95 mil. kun, a u postocima BNP Paribas Cardif čija je premija pala 33,8%
Pogledaj originalni članak

Ukupna je premija koju su policirali hrvatski osiguravatelji u listopadu, prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, iznosila 7,39 mlrd. kn i bila je 0,32% veća nego u istom razdoblju lani.

Najveći premijski pad u milijunima kuna bilježi Allianz čija je premija gotovo 95 mil. kn niža, a u postocima BNP Paribas Cardif, čija je premija pala 33,8%.

Najveći rast u milijunima kuna zabilježilo je Croatia zdravstveno osiguranje, 59,3 mil. kn, u postocima Wüstenrot životno osiguranje (73,2%), izuzmemo li Ergo životno koje je lani tek počelo poslovati pa nije usporedivo.

Ukupno, neživotna su osiguranja rasla 0,80% uz zaračunatu bruto premiju 5 mlrd. kn. Pritom je najzastupljenije osiguranje, od autoodgovornosti, bilo u padu 3,40% na 1,74 mlrd. kn. Premija obveznog autoosiguranja niža je 3,97% i iznosi 1,65 mlrd. kn.

No, sklopljeno je 58.969 polica više nego lani, ukupno 1,79 milijuna. Prosječna cijena premije i dalje pada, sad iznosi 921,33 kn i niža je 7,13% nego lani. Zdravstvena su osiguranja u plusu 4,83%. Premija životnih osiguranja niža je 0,66% i iznosi 2,38 mlrd. kn.

Najveći je udio klasičnog životnog osiguranja s premijom od 1,84 mlrd. kn. Visok rast bilježe jedino životna i rentna osiguranja kod kojih ugovaratelj snosi rizik ulaganja; rasla su 128,51%, na 383,86 mil. kuna. 

>> Osiguranje doma: S jednom kunom na dan osigurajte stan i sebi miran san!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.