Hrabre najave

Vrdoljak: Do 2020. industrijska proizvodnja rast će 3% godišnje

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
vrdoljak
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
vrdoljak
23.04.2014.
u 18:00
Rekao je kako uspješna provedba industrijske strategije podrazumijeva i dizanje kvalitete javne uprave te podržao ideju o ukidanju posebnog zakona za javne službenike i namještenike jer dovoljan je Zakon o radu
Pogledaj originalni članak

- Ciljevi u razvoju industrije su jasni - do 2020. godine rast industrijske proizvodnje po prosječnoj godišnjoj stopi od 3%, rast broja novozaposlenih i vrlo značajna promjena strukture zaposlenih prema minimalno 30% visokoobrazovanih u ukupnoj zaposlenosti, rast produktivnosti radne snage za gotovo 70% te promjena strukture proizvodnje u korist izvoza proizvoda visoke dodane vrijednosti kao i samo povećanje izvoza za 30%. Svakodnevno radimo na tome da hrvatsko gospodarstvo i industrija budu što konkurentniji, dinamično prilagodljivi globalnim potrebama i trendovima te utemeljeni na znanju, uz osiguranje jednakih uvjeta poslovanja u svim dijelovima Republike Hrvatske, naglasio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na današnjem radnom ručku u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj.

Rekao je kako uspješna provedba industrijske strategije podrazumijeva i dizanje kvalitete javne uprave te podržao ideju o ukidanju posebnog zakona za javne službenike i namještenike jer dovoljan je Zakon o radu.

 - Naši prioriteti u radu su reindustrijalizacija zemlje, stvaranje još povoljnijeg poslovnog i investicijskog okruženja, ostvarivanje potpune energetske sigurnosti i samodostatnosti, primjena mjera koje će omogućiti promjenu industrijske strukture i dovesti do rasta produktivnosti, kao i broja novozaposlenih. Važan trenutak za definiciju strateških ciljeva je upravo sada. Ne trebamo se baviti svim i svačim, već onime u čemu smo najbolji, najkonkurentniji, onim sektorima u kojima možemo očekivati rast, rekao je ministar Vrdoljak te dodao kako je jedan od ciljeva industrijske strategije povećanje broja visokoobrazovanih ljudi u ukupnoj zaposlenosti, rekao je Vrdoljak.

>> Vrdoljak: Ina će odgovarati jer je plin morala prodati po nižoj cijeni

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar tajar
tajar
20:08 23.04.2014.

Do 2020. nitko se više ne će sjećati Vrdoljaka!

DU
Deleted user
20:44 23.04.2014.

Kakve glupe prognoze daje ovaj lik.......pozavidio bi mu i vidoviti milan:)

DA
Dagobert
22:16 23.04.2014.

Paranoid. Ostavka. Ma zaboravio si rec da ce uskoro curit nafta iz jadrana. Kaki ce tad bit standardß Uj Uj Uj !! Ti mrkvu justin!!