Carlsberg Croatia

Voćno vino za cider pretvorili u dezinficijens za ruke

Foto: Carlsberg
Voćno vino za cider pretvorili u dezinficijens za ruke
06.05.2020.
u 12:20
Umjesto u svoj brend cidera, tvrtka Carlsberg Croatia ovih je dana 4000 litara voćnog vina preradio u dezinficijens za ruke kojega je darovala svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima, a dio i lokalnoj zajednici, odnosno Gradu Koprivnici, koji je dezinficijens usmjerio tamo gdje je najpotrebniji.
Pogledaj originalni članak

Teška vremena zahtijevaju kreativna rješenja. Budući da na početku pandemije nismo mogli doći do dovoljnih količina dezinficijensa koji nam je bio potreban za pojačanu higijenu na radnom mjestu, priručno smo ga zamiješali u našem laboratoriju. No kako nemamo takvog alkohola koji je potreban za proizvodnju, niti opremu da sami proizvedemo veću količinu, pronašli smo partnere i u suradnji s njima proizveli vlastiti dezinficijens – objašnjava Tatjana Petričušić, menadžerica komunikacija i evenata.

Dodaje kako su 4000 litara voćnog vina kroz dva procesa destilacije preradili u 70-postotni alkohol, a zatim proizveli dezinficijens koji su pakirali u 1200 polulitrenih bočica.

Iz kompanije ističu kako to ne znači da kompanija planira pokrenuti novi biznis jer nije isplativo da se dezinficijens proizvodi od voćnog vina. Ono će i dalje će biti korišteno za primarnu proizvodnju cidera Somersby koji se iz koprivničkog pogona izvozi u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a.

Zaklade, u čijem je većinskom vlasništvu Carlsberg Grupacija, donirale su ukupno 95 milijuna danskih kruna (oko 97 milijuna kuna) u borbi protiv COVID-19 virusa.

Video - Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar SandraEE79
SandraEE79
23:00 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b