Fondovi

Većina fondova proteklog tjedna bilježila porast vrijednosti udjela

Foto: Arhiva VL
Većina fondova proteklog tjedna bilježila porast vrijednosti udjela
02.05.2010.
u 17:31
Najuspješniji dionički fond, protekloga tjedna, bio je fond Platinum Blue Chip kojem je vrijednost porasla za 3,27 posto a slijedi ga Aureus US Equity sa porastom od 3,13 posto
Pogledaj originalni članak

Proteklog su tjedna kod fondova prevladavali pozitivni rezultati te je šezdeset i šest od ukupno devedeset i šest fondova imalo porast vrijednosti udjela. Najuspješniji dionički fond, protekloga tjedna, bio je fond Platinum Blue Chip kojem je vrijednost porasla za 3,27 posto a slijedi ga Aureus US Equity sa porastom od 3,13 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova zabilježio je fond Raiffeisen C. Europe kojem je vrijednost pala za 0,99 posto dok je na drugom mjestu negativne ljestvice Poba Ico Equity sa padom od 0,89 posto. Među dvanaest dobitnika kod mješovitih fondova najuspješniji su bili OTP uravnoteženi (+2,66 posto) i Aureus Balanced (+1,16 posto) dok su najveći gubitnici u ovoj grupi fondova ST Aggressive sa padom od 0,80 posto te ST Balanced kojem je vrijednost smanjena za 0,61 posto. Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički koji je porastao za 0,88 posto dok je kod novčanih fondova na vrhu Erste Euro-Money sa porastom od 0,09 posto.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.