Minus 83 mil. kn

Uprava CA za gubitak krivi medije

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Croatia Airlines
Foto: Josip Regović/PIXSELL
Jasmin Bajić, predsjednik uprave Croatia Airlinesa
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Croatia Airlines
29.05.2019.
u 15:23
Država je prošle godine vratila CA na listu tvrtki od posebnog državnog interesa, a u veljači ove godine pokrenula postupak traženja strateškog partnera
Pogledaj originalni članak

Uprava nacionalnog avioprijevoznika Croatije Airlinesa sazvala je 9. srpnja glavnu skupštinu na kojoj će svom većinskom vlasniku, državi, prezentirati još jednu u nizu godina poslovanja s gubitkom. Riječ je o 82,9 milijuna kuna za koje predlažu da se pokrije “iz ostalih rezervi društva u cjelokupnom iznosu”.

Za loš rezultat u 2018. Uprava na čelu s vd. Jasminom Bajićem vidi u sezonalnosti (dok zimi nema konkurencije, ljeti se za turiste bori 100-tinjak kompanija), ali i 1666 medijskih objava o štrajku koji su doveli do pada očekivanog prometa. Država je prošle godine vratila CA na listu tvrtki od posebnog državnog interesa, a u veljači ove godine pokrenula postupak traženja strateškog partnera za tog kroničnog gubitaša čije se poslovanje godinama sanira na teret poreznih obveznika.

Foto: Josip Regović/PIXSELL
Jasmin Bajić, predsjednik uprave Croatia Airlinesa

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar cera
cera
16:31 29.05.2019.

Ma mogu i mene krivi što se mene tiče!

DI
Direkt
17:12 29.05.2019.

Da,VL krivac za gubitak CA!? Nevjerojatno.

IT
I-To
18:21 29.05.2019.

Blesavi za voditi tvrtku pa još brezobrazni nekoga optužavat .