Iskoristio promjene

Umirovio se na jedan dan, pa sad prima i mirovinu i direktorsku plaću

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Umirovio se na jedan dan, pa sad prima i mirovinu i direktorsku plaću
11.01.2019.
u 19:01
Tomislav Galović, vlasnik tvrtke Kulin Galović iskoristio je promjene u mirovinskom stupu.
Pogledaj originalni članak

Tomislav Galović, vlasnik tvrtke Kulin Galović koja se bavi proizvodnjom vrhunskih suhomesnatih proizvoda iskoristio je novi zakon koji je stupilo na snagu s prvim danom 2019. - da ljudi mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena.

Otišao je u mirovinu na jedan jedini dan, a već sljedećeg se vratio u tvrtku, piše Lider.

- Iskoristio sam promjene u mirovinskom stupu koje su s prvim danom 2019. godine stupile na snagu i otišao na jedan dan službeno u mirovinu. No, kako zakon kaže da i u mirovini mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena, već 2. siječnja sam ponovno počeo obnašati funkciju direktora pa sam to i iskoristio - rekao je te dodao kako će i dalje nadgledati proizvodnju premium suhomesnatih proizvoda od svinjetine.

Video - Što je stupilo na snagu 2019.

 

Kad je Galović otišao u mirovinu, direktorsku poziciju preuzela je snaha Mara Galović, a nju je obnašala tek tri dana. Već 1. siječnja Galović je ponovno imenovan direktorom svoje tvrtke, samo što će sad posao obavljati u pola radnog vremena, a zahvaljujući rupi u zakonu, primat će i punu mirovinu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

LI
lily
19:20 11.01.2019.

To uopce nije "rupa u zakonu", kako vi pisete, vec potpuno legalno i legitimno pravo svakog umirovljenika koji je otisao u starosnu mirovinu. Dakle, prijevremene ili invalidske mirovine su iskljucene od takvih mogucnosti. To je tzv. EU-zakon, pa mora vrijediti i za Hrvatsku!

BE
bezimen
20:00 11.01.2019.

Lol koji senzacionalistički naslov i koji dovodi čitatelje u zabludu. Čovjek nije otišo u mirovinu na jedan dan nego je otišo u mirovinu a koristi pravo umirovljenika da radi pola radnog vremena.

VI
Viana
19:15 11.01.2019.

Njegova tvrtka, može raditi što god hoće, samo da plaća porez.