ĐĐ ELEKTROmont

Uložili otpremnine, sada zarađuju i čekaju nove poslove

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
đđ Elektromont
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
đđ Elektromont
28.08.2015.
u 09:30
U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u tvrtki nastaviti raditi većina otpuštenih radnika
Pogledaj originalni članak

Nakon što je uprava slavonskobrodskog Đure Đakovića odlučila kroz proces restrukturiranja izaći iz elektromontažne djelatnosti, radnici ugašenog Elektromonta našli su se pred izborom – preuzeti vlasničku i poslovnu odgovornost za novu, privatnu tvrtku ili otići na burzu. Za prvu opciju opredijelilo se tridesetak od 82 radnika, od kojih je njih 25 u novu tvrtku uložilo i dio svojih otpremnina. Preostali su završili na birou ili mirovini, neki odrađuju otkazni rok, a neki su pronašli drugi posao.

U sindikatu nisu zadovoljni jer su se nadali da će u tvrtki nastaviti raditi većina radnika kojima su otkazani ugovori o radu. U novoj tvrtki Elektromontaža, međutim, najavljuju nove poslove i nadaju se svijetloj budućnosti.

Nadamo se da će radnici koji trenutačno odrađuju otkazni rok ostati i da ćemo imati pedesetak zaposlenih. Počeli smo zarađivati, većina preuzetih poslova u inozemstvu još je aktivna, a dio posla očekujemo i kao podizvođač za elektroradove za Đuru Đakovića kaže Dragan Bogunović, direktor ĐĐ Elektromontaže.

>>Đuro Đaković proizvodit će vagone-cisterne za Francuze

>>Crobexi crveni, Đuro Đaković porastao za 21,09 posto

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.