Potvrđeno preuzimanje

Ukrajinski MHP preuzima Perutnine Ptuj

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Ukrajinski MHP preuzima Perutnine Ptuj
15.02.2019.
u 18:17
Akvizicija je već dobila odobrenje regulatora u Austriji, Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj.
Pogledaj originalni članak

Slovenska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je akvizaciju Perutnine Ptuj od strane međunarodne poljoprivredno-industrijske grupacije MHP.

Gotovo 91-postotni udjel Perutnina Ptuj trebao bi pripasti toj ukrajinskoj tvrtki nakon što su krajem prošle godine te dvije tvrtke potpisale ugovor o preuzimanju. Ugovor ne bi značio ništa da Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) nije odobrila potpisano.

Investitori su najavili da će u idućih pet godina uložiti oko 200 milijuna eura u proizvodnu bazu. Tako se novi vlasnici nadaju razvoju trenutnih proizvoda, kao i rast prodaje u Sloveniji i regiji.

Realizacija ovog posla bit će dovršena na sastanku dioničara Perutnine Ptuj u narednim danima. 

Okrugli stol VL-a: Što nam donose izbori za EU parlament

 

 

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.