Hrvatska zajednica županija

U županijama državni će se poslovi obavljati efikasnije

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Goran Pauk
26.11.2019.
u 14:01
Goran Pauk, šibensko-kninski župan, ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija
Pogledaj originalni članak

Za predsjednika Hrvatske zajednice županija ponovno je, na dvije godine, izabran Goran Pauk, šibensko-kninski župan, kojem je to treći mandat na ovoj funkciji, a potpredsjednik je postao koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Župani su se osvrnuli na reformu javne uprave i povjeravanje državnih poslova županijama od 1. siječnja 2020. Bit će to velik iskorak prema fiskalnoj i funkcionalnoj decentralizaciji koju godinama zagovaraju. Ministar uprave Ivan Malenica istaknuo je važnost i trud te promjenu više od 60 zakona. Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo da je u tri godine ostvarena sinergija Vlade i županija.

– Cilj je dobrobit građana i korist svih dijelova Hrvatske, a rezultati su već vidljivi kroz praksu sastanaka, kao i detaljna analiza europskih sredstva te njihovo korištenje. Slijedi nova kvaliteta i relevantnost uloge županija i pojedinih službi – rekao je premijer Plenković.

Izvorni prihodi temelj su budućnosti županija stoga Zajednica, rekao je varaždinski župan Radimir Čačić, želi biti sigurna da će država stati iza njih.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
14:12 26.11.2019.

da gospodine pauk posebno ce biti efikasni i ucinkoviti drzavni sluzbenici kojima ste isplatili stotine tisuca kuna otpremnine pa ih zaposlili u zupanijama u obavljanju drzavnih poslova ...nes ti poslova... ...to vam je isto kao sa agencijama koje su derivati ministarstava samo sto tamo uhljebi imaju 2X vecu placu nego zaposlenici u ministarstvima koji su uhljebi također.... zajednica zupanija sto je to...pa valjda je zbroj zupanija hrvatska..ili....????.?

BA
bassland
16:04 26.11.2019.

Udruženje gubernija, koje bi ugasio dok si rekao keks. Tuđmanove kontrolne poluge...