KUTIĆ

U novo razdoblje ulazimo s mindsetom eksponencijalnog rasta

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
U novo razdoblje ulazimo s mindsetom eksponencijalnog rasta
03.12.2020.
u 09:22
U 2021. ćemo ići prema snažnijem pozicioniranju na uvijek kompetitivnom tržištu SAD-a kojemu gravitiraju najveće tehnološke kompanije svijeta
Pogledaj originalni članak

Mnoge su se stvari zbog Covida-19 iz temelja promijenile unazad godinu dana, a ono što je doživjelo veliku akceleraciju je tehnološki napredak. Vidljiva je razlika kako ljudi trenutno koriste različite servise, pogotovo u segmentu komunikacije. Tržište na kojemu Infobip posluje rapidno raste, tehnologija evoluira i tvrtke sve više unaprjeđuju svoje komunikacijske kanale, jer pomoću njih uspijevaju doći do svojih korisnika u trenucima ove fizičke nepovezanosti.

No, ubrzana digitalna transformacija i sve značajne tehnološke promjene koje su nastupile ostat će i nastavit će se snažno razvijati i nakon što prođe period s koronavirusom - jer benefiti su svima očiti. Očekujemo da ćemo biti važan faktor na ovom tržištu i dalje, baš zbog potrebe za tehnologijom koju pružamo. Za nas svaka godina predstavlja posve novi početak, novi start kompanije. Tako gledamo i na 2021. u koju ulazimo s mindsetom eksponencijalnog rasta. Pred Infobipom su novi milestonovi i ciljevi. Jedan od naših važnijih momenata u Hrvatskoj bit će otvaranje zagrebačkog kampusa Alpha Centauri, ujedno i Infobipovog najjačeg inženjerskog HUB-a. Također, pred nama je velik i izazovan posao po pitanju rasta poslovanja i zapošljavanja. Godina je to u kojoj ćemo ići prema snažnijem pozicioniranju na uvijek kompetitivnom tržištu SAD-a kojemu gravitiraju najveće tehnološke kompanije svijeta. Tamo imamo velik prostor ispred sebe i jedina je to svjetska regija gdje tek trebamo jače zakoračiti, za što se i ubrzano pripremamo.

U Hrvatskoj je značajni trag ove godine ostavio upravo IT sektor. Snagu ove industrijske grane potvrdili su svojim recentnim uspjesima mnoge domaće tehnološke kompanije. Taj dio gospodarstva pun je potencijala i može dati snažan vjetar u leđa i ostalim granama, ako mu se dopusti da se potpuno razmaše. Sigurni smo da će i naredna godina izbaciti mnoge nove uspješne priče iz domaćih tehnoloških krugova, na koje ćemo svi moći biti itekako ponosni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.