Kreditni rejting

Todorićevu Agrokoru bolji rejting i od Moody’sa

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Todorićevu Agrokoru bolji rejting i od Moody’sa
09.12.2010.
u 16:04
Agrokor je i u izazovnim vremenima na glavnim tržištima i povećao je tržišne udjele te dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Nakon Standard & Poor’sa i Moody’s je povećao izgled kreditnog rejtinga Agrokoru sa “stabilnog” na “pozitivan”, priopćili su iz te kompanije. Ta je vijest, ističu, dodatna potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u najveću hrvatsku kompaniju te posljedica iznimnih financijskih rezultata čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima.

Tanya Savkin, Moody’sova glavna analitičarka za Agrokor, navodi da je povećanje izgleda kreditnog rejtinga posljedica poboljšanja operativnog poslovanja Agrokora u prvih devet mjeseci 2010. godine, većeg prostora po financijskim omjerima u kreditnim obvezama te produženja ročnosti kreditnih obveza.

Moody’s dalje navodi da je Agrokor unatoč izazovnom makroekonomskom okruženju na svojim glavnim tržištima uspio zadržati i čak povećati tržišne udjele u glavnim segmentima poslovanja. Usto, Agrokor je dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica u prosincu 2009. te zaključenjem sindiciranog zajma od 352 milijuna eura u lipnju 2010. godine, kazali su u Moody’su.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DO
dobravečerhr
21:06 09.12.2010.

Blagajnice Konzuma su dobile radnu obavezu: nakon posla pipkati minuse svima koji ne uzdižu gazdu u nebesa...

LU
Lujo123
23:29 09.12.2010.

Kad se ovog lopinu raskrinka to bu lom!

DO
dobravečerhr
21:08 09.12.2010.

Ispričavam se blagajnicama... Radnu obavezu su dobili svi iz redakcije V.L.