Izbori u HGK

Tko će od ova četiri kandidata biti Vidoševićev nasljednik?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tko će od ova četiri kandidata biti Vidoševićev nasljednik?
25.02.2014.
u 12:53
Bira se između Luke Burilovića, Vladimira Ferdeljija, Zlatka Hodaka i Damira Kuštraka.
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore predložio je Skupštini da o novom predsjedniku HGK-a za iduće četverogodišnje razdoblje odluči između četiri kandidata -  Luke Burilovića, Vladimira Ferdeljija, Zlatka Hodaka i Damira Kuštraka, priopćeno je iz HGK.

Luka Burilović je predsjednik Uprave Sladorane Županja, Vladimir Ferdelji predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA) i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Zlatko Hodak je  predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti automobilskog sektora, a Damir Kuštrak je izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta koncerna Agrokor.

Četiri odabrana kandidata od njih 15 koliko ih je obavilo razgovor s Upravnim odborom, svoj će program predstaviti na sjednici Skupštine HGK, kada će se i birati predsjednik. Iako  prema statutu predsjednik može profesionalno ili volonterski obavljati ovu funkciju, sva četiri su se izjasnila da žele to obavljati profesionalno.

>>Sabina Škrtić: HGK više neće biti talac pojedinca

>>Novi statut nije donesen, HGK ukinuo komorski doprinos

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:54 25.02.2014.

Dajte Ferdeljiju šansu!

SL
slavonac555
21:06 26.02.2014.

Gospodo, smatram da može voditi HGK gosp. Luka Burilović, jer je čovijek od poštenja,reda i rada. Menađer je dugi niz godina vodi tvrtke uspješno i sve su u dobitku. Burilović je favorit