U POTRAZI ZA RASTOM

Tedeschi otkrio: Atlantic planira veliku akviziciju na području sjeverozapadne Europe

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
atlantic grupa
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Emil Tedeschi, direktor Atlantic Grupe
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Emil Tedeschi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Emil Tedeschi
28.12.2016.
u 12:29
Kazao je i kako će istražiti mogućnost nadmetanja za udio u Podravci budući da će Vlada smanjiti svoj udio u toj kompaniji.
Pogledaj originalni članak

Emil Tedeschi, izvršni direktor Atlantica, otkrio je kako je područje bivše Jugoslavije postalo premalo za tvrtku koja svoje širenje vidi na području zapadne Europe.

Tedeschi je u intervjuu za Reuters otkrio kako Atlantic radi na preuzimanju na području zapadne Europe, a radi se dvoznamenkastoj milijunskom iznosu

- Budući da naši brendovi imaju visoki udjel na tržištu na lokalnoj razini prostor za rast je ograničen. Mi smo u potrazi za rastom u sjeverozapadnoj Europi - kazao je Tedeschi.

Kazao je i kako će istražiti mogućnost nadmetanja za udio u Podravci budući da će Vlada smanjiti svoj udio u toj kompaniji. Također je kazao kako će možda razviti novu energetsku pločicu za Herbalife nakon što je do kraja došao njihov 10-godišnji ugovor što je ostavilo trag na prodaji i profitu Atlantica. 

>> Atlantic su Rusi koštali prihoda, a Kraš najzadovoljniji inozemstvom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
13:39 28.12.2016.

"Poštovani, prekršili ste pravilo broj 5 komentiranja" - nisam prištavi moderatorčiću, nisam nego ti i tvoji držite ljestve ratnom profiteru. Želiš popis novinara tvog lista koji su mu na platnoj listi?

SV
svitilnik
17:23 28.12.2016.

Zašto se samo piše kako bi Atlantic grupa mogla kupiti Podravku ? Mislim da postoje svi preduvjeti da Podravka kupi Cedevitu. S time da Podravka već ima razgranatu prodaju po skoro cijeloj Europi i šire i kao takva može itekako povečati prodaju Cedevite