Brodarska kompanija

Tankerska Next Generation u svega 16 mjeseci od osnutka uložila 900 milijuna kuna u razvoj flote

Foto: TNG
brod
Foto: TNG
brod
Foto: TNG
brod
Foto: TNG
brod
Foto: TNG
brod
Foto: TNG
brod
27.11.2015.
u 16:00
MT Dalmacija će isplovit kroz nekoliko dana, a kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.
Pogledaj originalni članak

Delegacija Tankerske Next Generation (TNG) i Tankerske Plovidbe u južnokorejskom Sacheonu, iz SPP Shipbuliding brodogradilišta preuzela je tanker MT Dalmacija, a održana je i svečanost “krštenja“ tankera MT Pag čija se isporuka očekuje uskoro, priopćeno je iz kompanije.

Tako je naša najmlađa brodarska kompanija u 16 mjeseci od svog osnivanja ostvarila zacrtani plan ulaganja i razvoja flote u ovoj godini, te će se s ove dvije isporuke ukupna kapitalna ulaganja TNG-a u razvoj flote približiti iznosu od 900 milijuna kuna. MT Dalmacija će isplovit kroz nekoliko dana, a kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.

MT Dalmacija je MR eko dizajn product tanker dužine 183 metra, širine 32 metra, a ukupna nosivost mu je 49,990 dwt. Moderni dizajn novogradnje pruža mogućnost značajnih ušteda u potrošnji goriva i veću fleksibilnost brzina brodova čime je povećana i energetska učinkovitost, ali i smanjena emisija ispušnih plinova. Uskoro se iz SPP Shipbuildinga očekuje i isporuka MT Paga, također modernog eko produkt tankera sličnih karakteristika, i šestog tankera u floti.

Nakon te isporuke prosječna starost TNG flote bit će manja od dvije godine, a flota product tankera svjetskim morima plovit će pod hrvatskom zastavom i zapošljavat će gotovo 300 pomoraca.

>> Tankerska plovidba kreće u IPO za TNG 

>> Tankerska plovidba dokapitalizirala tvrtku kćer Tankerska Next Generation

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BU
BubyZG
08:27 03.12.2015.

Zašto tankere nije gradilo neko domaće brodogradilište ??