PROMO

Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

Foto: Promo
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici
Foto: Promo
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici
Foto: Promo
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici
12.11.2019.
u 11:46
Financijska agencija danas je svečano otvorila i predstavila informatički razvojni centar u svojoj poslovnici u Virovitici, na adresi Trg kralja Tomislava 3.
Pogledaj originalni članak

IT razvojni centar Virovitica namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja.

Riječ je o Fininoj zaokruženoj organizacijskoj cjelini koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike. U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 5 radnika, a u planu je daljnje zapošljavanje iskusnih IT stručnjaka, Fininih stipendista s Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI) i studenata koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa.

U ožujku ove godine Fina je potpisala sporazum o suradnji s virovitičkom Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, čime su postavljeni preduvjeti za dodjelu stipendija i zapošljavanje studenata.

Foto: Promo
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

Predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović je naglasio: „Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim, s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađujemo s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi“.

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Osijeku, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu.

Foto: Promo
Svečano otvoren Finin IT razvojni centar u Virovitici

Ova suradnja između virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, jedinica javne lokalne i regionalne samouprave te Financijske agencije, samo je dio Fininog ulaganja u virovitičko – podravsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.

Zadovoljstvo otvaranjem Fininog IT razvojnog centra izrazio je i Oliver Jukić, dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a podršku pokretanju IT razvojnog centra Virovitica, od samog su početka dali i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te virovitičko – podravski župan Igor Andrović koji su se nazočnima obratili s nekoliko riječi.

Više informacija o Fininim proizvodima i uslugama dostupno je u Fininim poslovnicama, putem besplatnog telefona 0800 0080 te internetske stranice www.fina.hr.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr