Rebalans proračuna

Šuker treba naći izlaz za minuse iz prva tri kvartala

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Šuker treba naći izlaz za minuse iz prva tri kvartala
Autori ljg, gd
13.08.2010.
u 19:01
Prema izvorima iz Vlade, na stolu su sve opcije: novi i veći porezi, dodatno zaduživanje i prebacivanje minusa u deficit ili smanjenje rashoda: plaća i mirovina.
Pogledaj originalni članak

Licitiranje oko rebalansa nastavit će se iduća dva tjedna, a prema izvorima iz Vlade, na stolu su sve opcije: novi i veći porezi, dodatno zaduživanje i prebacivanje minusa u deficit ili smanjenje rashoda: plaća i mirovina! Koja će prevagnuti prije svega ovisi o odnosu snaga u koaliciji, ali i na javnoj sceni.

HSS-ov prvak Josip Friščić dao je do znanja da neće podržati udar na selo, ali nema ništa protiv kresanja plaća ili novog poreza na banke! Sindikati tvrde da su pravne okolnosti na njihovoj strani te da Vlada nema uporište za jednostrano smanjivanje plaća. Oni nemaju razloga pristajati na rezove dok se ne iscrpe sve druge mogućnosti.

Jedna od njih je i novo zaduživanje za približno pola milijarde eura, no većina domaćih ekonomskih analitičara smatra da bi ga trebalo izbjeći kako ne bismo ugrozili kreditni rejting i pristup kreditima. Za dosadašnju razinu potrošnje, prihode bi trebalo povećati oko tri posto iznad plana - za 3,5 milijardi kuna ili, što je manje realno, u četiri posljednja mjeseca u godini za toliko rezati troškove.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OB
-obrisani-
19:36 13.08.2010.

šuker je prvi nositelj \"ordena veleizroda sa lentom najljupkijeg svinjčeta imbecilije\"

OR
ordinaryhandsome
21:17 13.08.2010.

Hmm.. mislim da će se ipak morat dogodit neki \"big shit\" u svemu ovome.. \"Gazde\" misle da su zaštićene, a i sram i neznanje više nisu faktori. Štetu koju ovi rade neće nitko više ikad moć popravit. Živjeli za trenutak ha? PS: Gle.. ak ne znate (a ne znate) dat ću vam ja broj telefona.. Daj dost ovog jebote tu će cijela okolina mislit da smo budale..

OB
-obrisani-
19:19 13.08.2010.

šuker treba naći izlaz iz Hrvatske sa nogama naprijed to bi bila dobitna kombinacija tog škota niti u hrvatsku zemljicu ne treba pokopati ! a takvioh kao on ima jako puno- uglavnom članovi zločinačke organizacije-hdz