POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Stipendija za elitni MBA studijski program u Beču

15.11.2008.
u 13:09
Pogledaj originalni članak

Izvanredni Executive MBA program, koji zajednički nude Executive Academy WU-a i Carlson School of Menagement Sveučilišta u Minnesoti, Financial Times uvrstio je među sto najboljih svjetskih poslijediplomskih Executive MBA studija. Executive Academy svake godine obrazuje više od 3500 rukovoditelja, menadžera i stručnjaka iz čak 53 različite zemlje. Sudionici ovog programa, koji pripada elitnom krugu MBA studijskih programa s trostrukom akreditacijom, stječu dvije diplome, američku i europsku, a predavanja slušaju na engleskom.

Tri studijska putovanja
Program, usredotočen na opća pitanja menadžmenta i upravljanja, počinje 1. travnja 2009. godine, a stavlja naglasak na učinak globalizacije, razvoj odgovarajućih korporativnih strategija, upravljanje procesima promjena te stjecanje solidnih vještina financijskog upravljanja. Tijekom 14 mjeseci, i što je važnije, samo 40 radnih sati izostanka s posla, polaznici studija rade na tri kontinenta. Deset modula od po četiri dana prolazi se u Beču, a uklopljeni su u dvotjedne faze učenja na daljinu prije i nakon modula.

U program su uključena i tri međunarodna terenska istraživanja, i to u središnjoj i istočnoj Europi, Aziji te SAD-u. Polaznici sudjeluju u virtualnom timskom projektu u kojem izrađuju poslovne planove u suradnji sa studentima Executive MBA studija iz Poljske, Kine te Amerike. Večernji list u suradnji s Wirtschaftsuniversität Wien (WU), odnosno Ekonomskim fakultetom u Beču nudi jedinstvenu priliku svim akademski obrazovanim osobama s najmanje pet godina radnog iskustva. Naime, redovita cijena školarine za ovaj program iznosi 37 tisuća eura, a Večernji list i bečki Ekonomski fakultet jednom će kandidatu stipendirati većinu tog iznosa, čak 34 tisuće eura.

Povoljna školarina
Školarina uključuje nastavu, udžbenike, materijale i prehranu za vrijeme modula u Beču te ručak za vrijeme terenske nastave, dok student sam, osim preostale tri tisuće eura za školarinu, treba pokriti i putne troškove, te troškove smještaja.


Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr