Svjetsko priznanje

Sirana Gligora dobila titulu i za Dinarski sir

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Sirana Gligora dobila titulu i za Dinarski sir
25.11.2014.
u 14:20
Na natjecanju je bilo 2600 sireva, a pobjednik je jedan engleski sir.
Pogledaj originalni članak

Sirana Gligora dobila je još jedno u nizu svjetskih priznanja za svoj vrhunski proizvod, ovaj put za Dinarski sir pravljen od kravljeg i ovčjeg mlijeka. Naime, kako nam je rekao vlasnik sirane Ivan Gligora, ovaj sir je prepoznat od 250 sudaca na svjetskom natjecanju sireva u Londonu kao najbolji sir srednje i istočne Europe, a ušao je i u finale 16 najboljih sireva svijeta. 

Na natjecanju je bilo 2600 sireva, a pobjednik je jedan engleski sir. No, sirana Gligora, osim za Dinarski sir, dobila je i zlatnu medalju za sir Kolan, kao i brončanu medalju za novitet, sir koji je zrio u kominama od maraške.

Sirana Gligora svjetski je prepoznat proizvođač najkvalitetnijih sireva kojima su se rado gostili najpoznatiji ljudi svijeta. Dosad je osvojila prvo mjesto na svijetu s paškim sirom u maslinovoj komini, u vinskoj komini, s tvrdim paškim sirom, sa sirom Žigljen.

>> Sirana Gligora nagrađena za najbolji ovčji sir na svijetu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.