Zastoj proizvodnje

Sindikat traži da se Diokijev dug pretvori u vlasničke udjele

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Sindikat traži da se Diokijev dug pretvori u vlasničke udjele
11.01.2012.
u 12:15
Radnici Diokija zadnju su isplatu djelomične plaće za listopad 2011. godine primili u prosincu prošle godine i egzistencijalno su ugroženi zbog čega nemaju vremena i strpljenja čekati restrukturiranje koje traje od ožujka 2011. godine.
Pogledaj originalni članak

Sindikat EKN-a traži od Vlade da donese odluku kojom će potraživanje HEP-a od Diokija pretvoriti u vlasnički udio, a isti zahtjev za pretvaranje potraživanja tvrtki u državnom vlasništvu u vlasnički udio upućuje se i jedinicama lokalne samouprave, Omišlju i Zagrebu.

– Smatramo da će takvom odlukom Vlada vrlo jasno svoju dokazati namjeru aktivnog uključivanja u snažnije pokretanje hrvatskog gospodarstva, ali i pružiti signal ohrabrenja i drugim vjerovnicima. Podržavamo aktivnosti koje uprava Diokija poduzima za pokretanja proizvodnje, koja je u zastoju od rujna prošle godine, te aktivnosti u procesu restrukturiranja toga poduzeća, ali ih smatramo nedovoljnim – piše u priopćenju Ivana Tomca, predsjednika Samostalnog sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala (EKN).

Radnici Diokija zadnju su isplatu djelomične plaće za listopad 2011. godine primili u prosincu prošle godine i egzistencijalno su ugroženi zbog čega nemaju vremena i strpljenja čekati vlasničko i poslovno restrukturiranje koje traje od ožujka 2011. godine. EKN očekuje žurnu odluku Vlade i traži sastanak sa svim ključnim vjerovnicima kako bi se deblokirao Diokijev račun i pokrenula proizvodnja. Vrijeme deblokade mora se iskoristiti za donošenje odluka o vlasničkom i poslovnom restrukturiranju, čime bi se zaštitilo gotovo 900 produktivnih radnih mjesta.

Sindikat ističe da Dioki raspolaže proizvodnim i ljudskim resursima i, što je najvažnije, tržištem koje traži njihov proizvod, te podsjeća da je Dioki treći izvoznik u Hrvatskoj i gotovo 90 posto proizvoda plasira na vanjsko tržište.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

AN
Antiflašist
12:35 11.01.2012.

Ova je dobra: \' sindikat istice da je dioki treci izvoznik u Hrvatskoj\'. Vjerovatno bi na taj nacin imali puno vise izvoznika kad ne bi morali placati sitnicu zvanu režije proizvodnje kao sto to cini dioki.

OB
-obrisani-
13:23 11.01.2012.

Tako to bude kada drzava ima svoju mafiju a mafija ima svoju drzavu... Da je HR sustvo u sluzbi pravde i zakona vlasnici Jezic i Petrac bih bili u zatvoru a Dijakoni bih bio vracen drzavi HR .. Ovako ce svi dugovi biti pisani kao dug hrvatskog naroda na kraju .. Nema domacina u ovoj drzavi niti pravde a jos manje sustva i tuziteljstva , ako ga ima onda je u sluganstvu mafije koja vlada drzavom!!

OB
-obrisani-
13:30 11.01.2012.

LUSTRACIJA !!! Od 1989 reviziju pretvorbe i privatizacije do 2012 Putem Porezne Uprave, Katastera, Gruntovnica pregledati Ugovore o prodaji i podrijetlu novca. Pregledati poslovanje banaka na podrucju Rep. HR itd .. Ja bih stao mafiji u HR na kicmu u 1 godini!!!