energetika

Siemens priprema otkaze za oko 1200 radnika

Foto: Siemens
Siemens priprema otkaze za oko 1200 radnika
17.10.2014.
u 07:15
Uprava razmatra potpuno zatvaranje nekoliko tvornica jer očekuje niske profitne marže
Pogledaj originalni članak

Njemački industrijski konglomerat Siemens mogao bi ukinuti 1200 radnih mjesta u energetskom odjelu zbog slabe potražnje za opremom za elektrane i održavanjem. Siemens je potvrdio da planira “prilagodbu osoblja” u tom, ali i nekim drugim odjelima, no odbio je navesti koliko će radnih mjesta biti ukinuto dok uprava ne porazgovara s predstavnicima radnika.

Druga njemačka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji najavila je ove godine restrukturiranje jer po profitabilnosti i inovativnosti zaostaje za konkurentima. Lisa Davis, koja je ove godine postavljena na čelo novoformiranog odjela za energetiku, kazala je nedavno da bi kompanija mogla zatvoriti neke tvornice jer očekuje niske profitne marže.

>>Siemens isplaćuje dividendu od 49,82 kune po dionici

>>Siemens otpušta 15.000 radnika, smanjuju rashode za 6 mlrd. eura

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
08:12 17.10.2014.

...to je nama naša borba dala!