četvrti rođendan

S Ikeinim LED žaruljama Hrvati uštedjeli 300 mil. kn

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
S Ikeinim LED žaruljama Hrvati uštedjeli 300 mil. kn
22.08.2018.
u 10:43
Prodani Lack stolići naslagani jedan na drugog bili bi viši od najvišeg hrvatskog vrha – Dinare
Pogledaj originalni članak

Više od 7 milijuna kupaca prošlo je kroz Ikeinu robnu kuću u Rugvici, a među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj su LED žarulje, kojima Ikea želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće.

Ukupno je prodano 1,15 mil. LED žarulja, čime su građani mogli ostvariti uštedu od oko 660 mil. kWh ili skoro 300 mil. kuna – priopćili su jučer iz Ikee Zagreb u povodu obilježavanja četvrte obljetnice poslovanja u Hrvatskoj.

U Ikea Family program lojalnosti uključeno je više od 260.000 članova te izdano 3181 km računa, koji bi spojeni mogli povezati Dubrovnik s Umeåm na sjeveru Švedske, hvale se u Ikei. Popularnih Lack stolića prodali su 113.293, koji bi naslagani jedan na drugog bili viši od najvišeg hrvatskog vrha - Dinare, dok bi 80.456 prodanih paketa po 100 komada Glimma lučica osvijetlili autocestu od Zagreba do Šibenika.

Već u prvoj godini poslovanja, Ikea je, ističu, prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama, a protekle dvije među tri najbolja poslodavca. U srpnju 2017. otvoren je Ikea dostavni centar u Rijeci, u rujnu u Splitu, a od lipnja 2018. u Osijeku.

Nedavno je uz robnu kuću Ikea otvoren i najveći outlet kompleks u RH, Designer Outlet Croatia, u koji će taj švedski namještajski div, zajedno s partnerima, tijekom dvije faze izgradnje uložiti 88 milijuna eura te otvoriti oko 400 novih radnih mjesta

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.