CILJNI IZNOS NAJVIŠE 130 MILIJUNA KUNA

Riječki farmaceut JGL na burzi s novim obveznicama

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Jadranski galenski laboratorij
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Jadranski galenski laboratorij
22.11.2019.
u 14:45
Detalji o visini kamatne stope tek objavom prospekta
Pogledaj originalni članak

Na domaće tržište kapitala uskoro stiže novo uvrštenje: farmaceutska tvrtka JGL dobila je zeleno svjetlo regulatora za prospekt uoči izdanja 130 milijuna kuna obveznica. O samoj korporativnoj obveznici zasad je malo informacija, iz Rijeke poručuju tek da se cilja iznos od najviše 130 milijuna kuna, uz fiksnu cijenu i polugodišnje isplate kreditorima. Budući da riječka tvrtka cilja isti iznos koji joj dospijeva na naplatu krajem prosinca 2020. od prethodnog obvezničkog izdanja, na tržištu se pretpostavlja da bi JGL sredstva mogao preusmjeriti upravo za otplatu i/ili rolanje tog dospijeća.

Iako se detalji o visini kamatne stope tek očekuju objavom prospekta, nova bi obveznica mogla biti znatno jeftinija od postojećih 5,8 posto godišnje koliko JGL plaća PBZ-u, Agram banci, Ersteu, PBZ CO-u, Podravskoj banci, Auctor Plusu, Croatia osiguranju i Slavonskom ZIF-u, koji zajedno imaju više od 80 posto tih vrijednosnica.

–Drago nam je da su izdavatelji prepoznali tržište kapitala kao priliku za financiranje i izdanje dužničkih vrijednosnih papira –rekla je čelnica Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Za razliku od državnih, korporativne obveznice i dalje su povremene pojave na domaćoj burzi. Nakon izdanja dionica M+ grupe i Professio Energije, JGL će biti prvo obvezničko izdanje jedne tvrtke u ovoj godini. 


Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
03:38 24.11.2019.

Farmacija i zdravstveni turizam su zlatne koke i to treba maksimalno poticat , van sezone bi zdravstveni turizam mogao punit kapacitete , a sve vezano za zdravlje (oprema uredaji ,kreveti bolnicki ..te naravno lijekovi ) je na zapadu jako skupo a mi smo preblizu da to ne iskoristimo

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
03:48 24.11.2019.

Od 30 najvecih farmaceutskih kompanija 26 ima sjediste ili tvornice u Irskoj a samo Pfizer je ulozio oko 7 milijardi eura u Irsku i zaposljava 3300 radnika , te izvozi enormne kolicine (viagre)lijekova .