SIGNALI OPORAVKA

Rastu narudžbe tvornicama u eurozoni

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Rastu narudžbe tvornicama u eurozoni
02.12.2013.
u 14:41
Premda su stope rasta još uvijek skromne, ovo je jedan od znakova oporavka koji najviše obećavaju, posebno u Njemačkoj i Nizozemskoj
Pogledaj originalni članak

U studenom, što je već peti mjesec uzastopno, rastu narudžbe od europskih tvornica.

Aktivnost im ubrzava najviše u protekle dvije godine, a jedina zemlja u eurozoni kojoj narudžbe padaju je Francuska. Premda su stope rasta još uvijek skromne, ovo je jedan od najviše obećavajućih znakova oporavka, posebno u Njemačkoj i Nizozemskoj.  

U prilog oporavku proizvodnje ide i rast PMI-ja (The Markit Manifacturing Purchasing Manager's Index) sa 51,3 u listopadu na 51,6 u studenom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
17:10 03.12.2013.

Halo? Kakav je ovo članak? KOME rastu narudžbe europskih tvornica? KOME? Dali našim tvrtkama ili je to neka europska statistika koja nam je bitna kao i snijeg na Grenlandu?

DU
Deleted user
10:05 06.12.2013.

Članak je točan, ali se ne mora odnositi na HR. Činjenica je da naša tvrtka proizvodi strojeve za Francuze, Nijemce, Nizozemce, SAD itd.