Rast EU gospodarstva ipak neće biti dovoljan poticaj za rast zapošljavanja

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja
Rast EU gospodarstva ipak neće biti dovoljan poticaj za rast zapošljavanja
07.02.2010.
u 15:32
Razlika između rasta od jedan i dva posto BDP-a jednaka je čak 6,5 milijuna novih radnih mjesta i konsolidaciji javnog duga od 450 milijardi eura, ili sedam posto BDP-a
Pogledaj originalni članak

Lobistička grupacija BusinessEurope upozorila je da prognozirani rast europskog gospodarstva u visini jedan posto neće biti dovoljan poticaj za rast zapošljavanja i održivost europskog socijalnog modela.

– Razlika između rasta od jedan i dva posto BDP-a jednaka je čak 6,5 milijuna novih radnih mjesta i konsolidaciji javnog duga od 450 milijardi eura, ili sedam posto BDP-a, do 2014. – pojašnjavaju. Predsjednik BusinessEuropea Jűrgen Thumann upozorio je kako hitno treba razviti integrirane industrijske politike čiji će cilj biti razvoj proizvodne i uslužne industrije. Zbog toga će, tvrdi, pozvati europske čelnike da ulože veći napori u razvoj digitalnih industrija te da se podupre širenje europskih kompanija u inozemstvo. Andrea Moltrasio, dopredsjednik talijanske Confindustrije, rekao je da su tvornice “izišle iz mode”.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.