POZITIVNI TREND

Prosječna zagrebačka plaća za listopad je 8.267 kuna, vidljiv rast od prethodne godine

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Prosječna zagrebačka plaća za listopad je 8.267 kuna, vidljiv rast od prethodne godine
11.01.2022.
u 09:25
Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za listopad 2021. isplaćena je u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 14.082 kune.
Pogledaj originalni članak

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za listopad 2021. iznosila je 8.267 kuna, što je porast za 6,5 posto u odnosu na listopad 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lanjski listopad na razini Hrvatske koja je iznosila 7.140 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1.127 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za listopad 2021. isplaćena je u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 14.082 kune.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.489 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za listopad 2021. iznosila je 11.452 kune, što je porast za 4,6 posto u odnosu na listopad 2020. godine.

VIDEO: Poskupjelo gorivo, najviše dizel

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.