DZS

Prosječna plaća u lipnju pala za 95 kuna – na 5486

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Prosječna plaća u lipnju pala za 95 kuna – na 5486
22.08.2013.
u 19:00
Prema prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za lipanj ove godine iznosila je 7899 kuna.
Pogledaj originalni članak

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj ove godine iznosila je 5486 kuna.

To je za 95 kuna, ili nominalno 1,7 posto, manje od prosječne neto plaće za svibanj ove godine, koja je iznosila 5581 kunu. Prosječna neto plaća za lipanj nominalno je pala i na godišnjoj razini, 0,1 posto, odnosno šest kuna u odnosu na prošlogodišnji lipanj.

Prema prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za lipanj ove godine iznosila je 7899 kuna. U odnosu na svibanj ove godine, prosječna je bruto plaća za lipanj bila niža za 166 kuna.

>>Evo tko u Zagrebu zarađuje najviše, a tko najmanje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.