Mamac za mlade

Pripravnici u Lidlu mogu raditi za bruto plaću od osam tisuća kuna

Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Pripravnici u Lidlu mogu raditi za bruto plaću od osam tisuća kuna
15.07.2016.
u 15:06
Postupak selekcije prijavljenih odvijat će se u fazama, a desetak najboljih, koji će čitavo vrijeme edukacije, koja će uz podršku mentora i trenera trajati između godinu i godinu i pol, primati punu plaću od minimalno 8000 kuna bruto...
Pogledaj originalni članak

Njihovi mladi pripravnici neće raditi za 2400 kuna, nego za 8000 kuna bruto, kazali su jučer iz Lidla Hrvatska, najavljujući Start@Lidl, program zapošljavanja desetak mladih i njihova razvoja za različite pozicije unutar tvrtke. Voditeljica sektora ljudskih resursa Romina Ivančić objašnjava kako je program, za koji natječaj počinje danas i traje do 5. kolovoza, osmislila upravo hrvatska podružnica njemačkog diskontera zbog specifičnih potreba na hrvatskom tržištu.

U državi koja se godinama bori s nezaposlenošću, posebice mladih, kojima je do zaposlenja prepreka i nedostatak radnog iskustva, Lidl im je, objašnjava Ivančić, odlučio dati priliku da teorijska znanja s fakulteta primijene i u praksi.

Lakši prvi koraci

U Lidlu, tvrdi ona, i inače žive poruku kako su zaposlenici njihova najveća snaga, tako da će upravo onima koji su diplomirali 2015. ili 2016. olakšati prve korake u karijeri.

Postupak selekcije prijavljenih odvijat će se u fazama, a desetak najboljih, koji će čitavo vrijeme edukacije, koja će uz podršku mentora i trenera trajati između godinu i godinu i pol, primati punu plaću od minimalno 8000 kuna bruto, na kraju procesa dobit će priliku stalnog zaposlenja u Lidlu Hrvatska sa zvanjem mlađi specijalist (m/ž), “trainee” (pripravnik) u marketingu (m/ž) te “trainee” u prodaji i logistici (m/ž). Mlađi specijalisti podrazumijevaju one koji se žele stručno usavršavati u svom području i raditi u blizini Zagreba.

To nikom drugom nije uspjelo

Za “traineeje” u marketingu traži se da su spremni promijeniti mjesto stanovanja nekoliko puta i provesti do osam mjeseci u prodaji Lidla, dok prodaja i logistika “leži” onima koji ne žele biti cijeli dan u uredu, vole akciju i spremni su provesti 16 mjeseci školovanja u Lidlovoj prodaji i logističkom centru, s čestim promjenama prebivališta. Lidl, koji ove godine obilježava 10. rođendan u Hrvatskoj, u 2007., prvoj punoj poslovnoj godini, ostvario je prihod od 711 milijuna kuna i 13. poziciju, da bi već lani prihod upeterostručio na 3,7 milijardi kuna i zasjeo na 3. mjesto ljestvice top trgovaca u nas, što dosad nije uspjelo nikome od konkurenata.

>> Njemački trgovački lanci najpoželjniji poslodavci

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

TH
than
00:09 16.07.2016.

U drzavi koja se bori sa nezaposlenoscu, pogotovo mladih ?!?! Pa ovdje cak ima i vise starijih nezaposlenih, nego mladih....

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
17:33 15.07.2016.

kakva igra rijeci. bruto neto. al naravno da je bruto 8000 bolje od neto 2400...

TU
turbolet
18:45 15.07.2016.

Za ono što im rade to se uopće ne može zvati plaća.