Intesa Sanpaolo

Povećanje neto dobiti na godišnjoj razini za 9,9 posto

Foto: Davor Puklavec/24sata
Povećanje neto dobiti na godišnjoj razini za 9,9 posto
19.03.2010.
u 20:19
Banka je u krizi stavila naglasak na održivu profitabilnost koja je potaknuta strateškim odlukama vezanim za poslovne prihode, troškove , likvidnost, stabilnost te nisku razinu rizika.
Pogledaj originalni članak

Bankarska grupacija Intesa Sanpaolo, većinski vlasnik domaće Privredne banke, ostvarila je u prošloj godini konsolidiranu neto dobit od 2.805 milijuna eura, što je porast od 9,9% u odnosu na 2.553 milijuna eura ostvarenih u 2008. godini - priopćeno je iz banke.

Predložena je isplata dividende u iznosu od jedne milijarde eura, osam centi po redovnoj dionici i 9,1 centi po štednoj dionici.

Grupa Intesa Sanpaolo je tijekom 2009. godine nastavila poduzimati korake koji su obilježili njezinu upravljačku politiku – naročito za vrijeme međunarodne financijske krize koja je započela u drugoj polovici 2007. godine – pri čemu je stavila naglasak na održivu profitabilnost koja je potaknuta strateškim odlukama vezanim ne samo za poslovne prihode i troškove nego i likvidnost, stabilnost te nisku razinu rizika.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.