Projekt

Pošiljke lakše i brže preko granica Europske unije

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pošiljke lakše i brže preko granica Europske unije
07.10.2019.
u 22:30
Zajednički cilj stvaranje je optimalnog poslovanja i stabilnog izvora prihoda iz logističkog segmenta poslovanja, odnosno omogućiti međunarodnim pošiljkama prelazak granice bez prolaska kroz izmjeničnu poštu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska pošta uključena je s Poštom Slovenije i Institutom Jožef Stefan u projekt COG-LO u području tzv. kognitivne ili pametne logistike koji je pokrenut u sklopu programa EU Obzor 2020. Sudjeluju još i Belgija, Grčka, Italija, Velika Britanija, Luksemburg i Turska te 14 partnera – poštanski operatori, prijevoznici, logističke i računalne tvrtke, istraživački instituti i sveučilišta.

Vrijedan je gotovo 5 milijuna eura i u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima europskih fondova. Hrvatska pošta za provođenje pilot-projekta u suradnji s Poštom Slovenije dobila je 1,6 milijuna kuna.

Zajednički cilj stvaranje je optimalnog poslovanja i stabilnog izvora prihoda iz logističkog segmenta poslovanja, odnosno omogućiti međunarodnim pošiljkama prelazak granice bez prolaska kroz izmjeničnu poštu, čime bi se znatno skratilo vrijeme isporuke između Hrvatske i Slovenije. Također, cilj je stvoriti i središnju platformu te i tako optimizirati procese.

VIDEO Novi sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
09:57 08.10.2019.

Volio bi cuti nekoga tko ima pozitivno iskustvo sa klanovsko-uhljebnickom HP,posebice sa HP-expresom?!