Izumi na tržištu

Poduzetnici, bolje je imati inovaciju u sefu nego novac

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Poduzetnici, bolje je imati inovaciju u sefu nego novac
18.05.2015.
u 07:15
Zvonimir Dolenec iz Preloga obilazi poduzetnike u potrazi za ulagačima u neki od svojih izuma
Pogledaj originalni članak

"Bolje imati inovaciju u sefu nego novac." Slogan je to s kojim inovator Zvonimir Dolenec iz Preloga obilazi poduzetnike u potrazi za ulagačima koji bi izdvojili novac za neki od njegovih tridesetak izuma. Uporan je pa šalje i zamolbe u grad i županiju, no nailazi na odbijenice jer u proračunima nema novca.

– Teška je situacija u državi, ali moja inovacije mogle bi ljudima olakšati život jer su primjenjive u svakodnevici. Na primjer, motika s dvije oštrice i dva dodatka, koja omogućava dulje kopanje bez potrebe za brušenjem – kaže taj umirovljeni serviser televizijskih i radijskih uređaja.

Sa sobom uvijek nosi popis najnovijih inovacija. Tehnika signaliziranja pospanosti i gubljenja koncentracije vozača mogla bi spasiti živote na cestama, a ima i rješenje kako sačuvati prste od opekotina pri paljenju lampaša. Ponosan je i na rješenje za zaštitu bazena od zagađenja.

– Svaki posjetitelj toplica dobio bi posebnu narukvicu koja bi u sebi imala klor, jod i druge kemikalije koje bi čistile vodu oko kupača za vrijeme dok se kupa – objašnjava.

Z. Dolenec član je Udruge inovatora Međimurja Inoma. Kao i njegovi kolege, smatra da bi inovacije mogle pomoći hrvatskom gospodarstvu, no za njih nema dovoljno sluha. 

>>Igor Štagljar dobio nagradu "Inovator Godine"

>>Ovi mladi ljudi idu u London po investitore

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.