Odrekli se depozita

Počela isplata štednih uloga iz posrnule Obrtničke štedne banke

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Počela isplata štednih uloga iz posrnule Obrtničke štedne banke
08.11.2011.
u 20:30
Šest deponenata odreklo se 75,9 posto depozita i omogućilo da se postupkom prisilne likvidacije izbjegne stečajni postupak
Pogledaj originalni članak

Više od 4000 komitenata dobilo je poziv o isplati štednih uloga u punom iznosu potraživanja od Obrtničke štedne banke (OŠB) u prisilnoj likvidaciji, i to preko Centar banke, izvijestili su iz Hrvatske obrtničke komore (HOK). Odricanjem od dijela depozita velikih deponenata – Grada Zagreba, HOK-a, Zagrebačke županije, Razvojne agencije Zagreb - TPZ d.o.o, Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba – u iznosu od čak 34,44 milijuna kuna izbjegnut je stečajni postupak nad Obrtničkom štednom bankom, a ujedno je DAB prihvatio ponudu Centar banke za kupnju imovine OŠB-a u prisilnoj likvidaciji.

Podsjetimo, rješenjem HNB-a od 22. prosinca 2010. OŠB-u je oduzeto odobrenje za rad te je odlukom HNB-a pokrenut postupak prisilne likvidacije, s obzirom na to da su turski ulagači povukli svoju ponudu za dokapitalizaciju, a 7. ožujka 2011. podnesen je i prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, koji je na kraju ipak izbjegnut. Šest većih deponenata OŠB-a, koji su se solidarno odrekli 75,9% svojih depozita, uvjetuje prodaju imovine OŠB-a kreditnoj instituciji, isplatu njihovih umanjenih potraživanja prisilnom likvidacijom te izbjegavanje stečajnog postupka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
21:10 08.11.2011.

pak sto im je kriv kaj su lovu dovalji raznim \"cekinima\" hehehehehehe, oni sa kojima si piv do 1990 v birtiji, postalji su odjampot bankori hehehehe

DE
deus ex machina
02:39 09.11.2011.

E, da su izbori barem .....svake godine !!!

OB
-obrisani-
09:24 09.11.2011.

deus-hehehehehe to vazis amo za one norce kaj su peneze nosilji raznim propadjotima hehehehehe