radnice šokirane

Orešarov Uzor ide u stečaj, a šezdesetak radnica na burzu

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Orešarov Uzor ide u stečaj, a šezdesetak radnica na burzu
09.02.2011.
u 19:22
Bruno Orešar dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora
Pogledaj originalni članak

– Jutros je u tvrtku došao vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Bruno Orešar i obavijestio nas da će uprava pokrenuti stečaj. Kaže da će 45 radnica iz proizvodnje nastaviti raditi, preuzet će ih tvrtka Kopča, a ostalih 60-ak ide na burzu rada – kroza suze je ispričala sindikalna povjerenica Ljiljana Šućur.

– Znale smo da nas to očekuje, međutim šokirana sam arogancijom, bezobrazlukom i bahatim nastupom našeg vlasnika. Nije mi jasno kako je moguće da vam se ne uplaćuju doprinosi već šest godina, niste dobili pet plaća, a onda vam dođe gazda i kaže da on to nije znao. U jednom bezobraznom, bahatom nastupu prijeti mi tužbom zbog širenja lažnih informacija. Optužuje nas da smo mi krive za stečaj – ispričala nam je Šućur.

>>Bruno Orešar upropastio je Jadrankamen, Uzor i Monter

Novosti ima i u drugoj tvrtki Brune Orešara Jadrankamenu. Kako nam je rekao sindikalni povjerenik Tonči Drpić, Bruno Orešar dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Ostavku je dao i dopredsjednik uprave Dominis.

– Otkrili smo da je predsjednik uprave Stančić zaključio radni odnos još 31. siječnja. Razbježali su se kao miševi! – kaže Drpić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MA
marini
19:40 09.02.2011.

opljačka firmu i onda da otkaz ma neznam što radi DORH

JA
jankoprekobrda
19:41 09.02.2011.

Pod hitno pokrenuti postupak za njegov pritvor zbog moguceg utijecaja na svijedoke i unistavanje dokaza.

Avatar tomsom
tomsom
19:40 09.02.2011.

bilo je važno biti uz franju. igrati njegov omiljeni sport dok je mladost ginula. tada su pamet, sposobnost, domoljublje bili podređeni neki drugim vrijednostima. tako se ovo smeće i obogatilo. trebali su pustiti radnike da mu popeglaju jaja.