NEZGODNO!

Neugodno iznenađenje se sprema za ljubitelje kave, osjetit će to i u novčaniku?

Foto: Pixabay
Neugodno iznenađenje se sprema za ljubitelje kave, osjetit će to i u novčaniku?
30.08.2021.
u 17:35
Campanije poput Starbucksa kupuju kavu prije vremena zbog čega će cijena kave koju prodaju ostati ista.
Pogledaj originalni članak

Svi oni koji uživaju u šalici svojeg omiljenog kofeinskog napitka, mogli bi uskoro izdvajati više novca za njega. Cijena kave skočila je na najvišu razinu na svjetskom tržištu u posljednje četiri godine, a stručnjaci upozoravaju kako je razlog tome vrijeme u Brazilu i restrikcije zbog COVID-19 u Vijetnamu. 

- Brazil je najveći proizvođač kave u svijetu. Ove godine su imali duže razdoblje suše, nakon koje je uslijedio mraz koji je ozbiljno oštetio stabla kave - kazao je Warren Patterson, čelni čovjek odjela za robnu strategije ING Grupe za CNN. 

Campanije poput Starbucksa kupuju kavu prije vremena i imaju strategije koje će im omogućiti da cijena kave koju prodaju ostane ista, međutim jedan od najvećih proizvođača kave J.M. Smucker kazao je kako rast cijena utječe na njihov posao, pogotovo jer se moraju nositi i s višim cijenama transporta i pakiranja. 

Očekuje se kako će kupci biti ti koji će platiti razliku u cijeni. 

VIDEO: Čime će se Merkel baviti u mirovini: Primat će 15.000 eura

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
00:06 31.08.2021.

Članak isti već 3 puta bio.. Možda poskupljenje i dodje do kraja godine, živi bili pa visili

Avatar Idler
Idler
22:32 30.08.2021.

Mraz v Brazilu ??? Ajd čelovek vuči dok je živ !

Avatar MicroCube
MicroCube
07:11 31.08.2021.

"Campanije"