TOP 50 UGLEDNIH

Najuglednija država na svijetu je Kanada, RH nema na popisu

Foto: AFP
Najuglednija država na svijetu je Kanada, RH nema na popisu
28.09.2011.
u 08:52
Prema ovom istraživanju najučinkovitiju vladu ima Švicarska, a najrazvijeniju ekonomiju Japan
Pogledaj originalni članak

Prema rezultatima istraživanja Instituta za reputaciju iz New Yorka, najuglednija država na svijetu je Kanada. Pokazala su to ispitivanja provedena u 50 država svijeta u kojima je sudjelovalo više od 42.000 ispitanika.

Tri su glavna kriterija pri određivanju države s najvećim ugledom: razvijena ekonomija, ugodno životno okruženje i učinkovita vlada. Unutar ovih kriterija važnu ulogu imaju područja poput kvalitete života i sigurnosti okruženja u kojem se živi.

Kanadu, koja je po tim kriterijima osvojila prvo mjesto, slijede Švedska, Australija, Švicarska i Novi Zeland, a u prvih deset još su Norveška, Danska, Finska, Austrija i Nizozemska. Na posljednja tri mjesta od 50 navedenih država nalaze se Pakistan, Iran i Irak.

Prema ovom istraživanju najučinkovitiju vladu ima Švicarska, a najrazvijeniju ekonomiju Japan.

Hrvatske na navedenom popisu zemalja uopće nema.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

OB
-obrisani-
11:40 28.09.2011.

zašto su ugledni? zbog divljačke okupacije afganistana, ili ima i drugih razloga?

X2
xychhr-200
09:55 28.09.2011.

. Naravno da je Švicarska Vlada najučikovitija. Jedno, oni rade isklučivo u interesu naroda, a osim toga su sposobni i marljivi, a ne podobni kao lopine u RH. Na kraju treba reći i to... da u njihovoj Vladi - za razliku od gnjezda stršljenova u Hrvatskoj \"Vladi\" - radi samo 7 ljudi, od kojih je jedan predsjednik. Od to sedmoro četiri su žene.

DE
denderi
14:49 28.09.2011.

HDZ baca pjesak stoci sitnog zuba u oči kako su oni ugledna stranka no na sreću postoji svijet koji stoci sitnog zuba ispire oči da konačno stoka pogleda istini u oči