crni dani

Na vidiku novi stečaj – Uniline odustao od kupnje Generalturista

Foto: Patrik Macek/Arhiva VL
Na vidiku novi stečaj – Uniline odustao od kupnje Generalturista
02.02.2012.
u 16:40
Revizorski tim pulske tvrtke zaključio je nakon uvida u poslovanje GT-a da bi sanacija i restrukturiranje bili neisplativi
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor Unilinea odustao je od preuzimanja jedne od najvećih hrvatskih putničkih agencija Generalturista jer je ono procijenjeno neisplativim. Revizorski tim Unilinea zaključio je nakon uvida u poslovanje da bi sanacija i restrukturiranje te tvrtke bili znatno teži nego što se očekuje.

A samo u posljednja tri dana broj zaposlenih u Generalturistu smanjen je za još dvadesetak ljudi, koji su ili dobili ili sami dali otkaz. Preostalih osamdesetak danas je na radnim mjestima samo – sjedilo.

Agencija već mjesecima grca na rubu potpunog sloma. Dugovi se kreću od priznata 43 milijuna kuna do čak, prema nekim procjenama, gotovo 100 milijuna kuna. A korijen problema, kako priopćenjem uvjeravaju zaposlenici, seže u 2003., kada je "obitelj Pećarević preuzela vlasništvo i zasjela na čelna mjesta u upravi". Tada su sadašnji vlasnici mijenjali svoj udio u Dinersu za Generalturist.

"Uprava probleme objašnjava investicijama koje nisu oplemenjene, kao što su kupnja jedrilica, nekretnina, zemljišta i katamarana Krilo te drugi poslovi koji su prouzročili dug veći od 85 milijuna kuna. Obitelj Pećarević dovela je tvrtku s oko 300 zaposlenih, više od 20 autobusa, vrijednim zemljištem i velikom zgradom te s gotovo 500 milijuna prometa godišnje do toga da nam uprava pismeno zabranjuje rad. Pećarevići su vlasnici i tvrtki Generalturist Nekretnine, Generalturist Razvoj, Generalturist Mreža, Monsun... Generalturist Nekretnine naplaćuje najam prostora poslovnicama Generalturista te potražuje više od 700.000 kuna. Nadamo se da će se time pozabaviti i DORH", piše u priopćenju.

Znači li odustajanje pulske agencije da radnike GT-a, koji žive od pola rujanske plaće i od nešto više od 2000 kuna koje su dobili u listopadu, čeka stečaj?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BA
babanko
17:16 02.02.2012.

M*** u svakom kutku našeg života.. Da se oformi jos 50 USKOKA i da rade punom parom u tri smjene nebi istjeralo ovu mafiju iz svojih rupa..

AD
adgjl
17:58 02.02.2012.

Opaki poduzetnici ovi Pećarevići. Sisali dok je bilo, a sada se vidi inteligencija, poduzetnička kvaliteta i sposobnost. Takvu firmu upropastiti, stvarno moraš biti jak!!!

Avatar Rafael B
Rafael B
20:32 02.02.2012.

Dok je išlo, išlo je.... Pećarevići i slični misle da je to (GT) njihova prćija bez obzira kako su je dobili! Kako dobili tako i raspili..... Tko se sjeća bahatog Vojkovića iz Adriatice.net?