slobodni dani

Na Jadran za Praznik rada stiže 80.000 Slovenaca

Foto: 'Nel Pavletic/PIXSELL'
Na Jadran za Praznik rada stiže 80.000 Slovenaca
18.04.2013.
u 09:00
Blažić: Ulazak Hrvatske u EU bit će poticajan za goste iz Slovenije, granica će biti protočnija, roaming upola jeftiniji....
Pogledaj originalni članak

Unatoč ozbiljnoj gospodarskoj krizi i općoj životnoj neizvjesnosti tradicionalno najbrojniji prvosvibanjski gosti doći će i za ovaj Praznik rada. Iz Slovenije se za desetak dana na Jadranu može očekivati, kao i inače, 70.000 do 80.000 turista, koji spajaju slobodne dane vezane uz taj međunarodni praznik s nacionalnim praznikom, Danom otpora protiv okupatora 27. travnja.

– Kriza jest, ali zbog snijega otkazana su mnoga proljetna putovanja i 1. svibnja brojni Slovenci iskoristit će kako bi krenuli tamo gdje ima više sunca. Sudeći prema interesu u našem predstavništvu, mnogi će doći k nama – kazao je Goran Blažić, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani. Za slovenske goste nema straha ni u nastavku sezone. Lani ih je bilo otprilike 1,1 milijun, a toliko će ih, uvjeren je Blažić, doći i ove sezone.

– Ulazak Hrvatske u EU bit će vrlo poticajan kad je riječ o dolascima i da nema krize, sigurno bi Slovenci postavili nove rekorde. Poslije 1. srpnja granica će biti protočnija, roaming upola jeftiniji, na bankomatima plaćat će manje provizije – kaže Blažić.

Kriza je razlog i što će slovenski turisti, kao i mnogih drugi, ove sezone u Hrvatskoj više paziti koliko troše. Predviđa se da će se na odmoru odricati luksuza, birati jeftiniji smještaj, a možda i ljetovanje skratiti za koji dan.

>> Hrvatska EU građanima osma zemlja za ljetovanje

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.