Nadzorni odbori

Mirovinska društva lobiraju za drukčije iskazivanje deficita

Foto: 'lukunic marko'
Mirovinska društva lobiraju za drukčije iskazivanje deficita
14.09.2010.
u 15:15
Mirovinski fondovi žele članstvo u nadzornim odborima svih tvrtki u kojima imaju više od 10 posto udjela.
Pogledaj originalni članak

Mirovinska su društva prihvatila i objavila Kodeks sudjelovanja u korporativnom upravljanju kojim će se voditi u upravljanju tvrtkama u kojima mirovinski fondovi imaju znatnije udjele. Njihova je namjera da uđu u nadzorne odbore svih tvrtki u kojima imaju više od 10 posto vlasničkog udjela, a ondje gdje ne budu mogli zaštititi vlasničke pozicije u NO predložit će sudjelovanje svojih članova u savjetničkim tijelima tvrtke ili revizijskom odboru.

Inače, devet članica EU, Litva, Letonija, Bugarska, Švedska, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunjska i Češka, koje su reformirale svoj mirovinski sustav prema modelu Svjetske banke od tri stupa, zatražile su od Bruxellesa da se troškovi mirovinske reforme izuzmu iz obračuna dopuštenog deficita i duga pri procjeni zaduženosti pojedinih članica. Povjerenik EU za gospodarska i monetarna pitanja Olli Rehn izjavio je da se prijedlog ozbiljno razmatra. To bi pomoglo i Hrvatskoj da drukčije prikaže svoj deficit.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.