OPTUŽBE NHS ljutit na Vladu zbog 'njezina’ mesara

Milijuni poticaja mesaru Fioliću

Foto: import
Milijuni poticaja mesaru Fioliću
31.05.2006.
u 20:43
Pogledaj originalni članak

Domaća telad završava na klanju da bi mesni magnati poput Stjepana Fiolića za tovnu junad iz uvoza godišnje ubirali milijunske poticaje od države. Na nedavnom sastanku s predstavnicima seljačkih udruga Vlada je imala precizne brojke tko koliko poimence dobiva poticaja u pojoprivredi. No, kad se spomene najbogatiji saborski zastupnik i jedan od najvećih financijera HDZ-ovih kampanja Stjepan Fiolić, svi šute – kazali su na konferenciji za novinare predstavnici Nezavisnih hrvatskih seljaka i DC-a Mato Mlinarić i Vladimir Novotny.

Pred Fiolićevom mesnicom na zagrebačkom Britancu Mlinarić i Novotny jučer su izjavili kako Fiolić na štetu poreznih obveznika godišnje za tovnu junad dobiva najmanje 10 milijuna kuna poticaja.
– Neka radi, ali neka ne uzima 800 kuna poticaja po junetu, koje kasnije proda i na njemu zaradi. Tim bi se novcem trebao stimulirati domaći seljak i domaća proizvodnja junadi – ustvrdio je Mlinarić, zatraživši da  Vlada ukine poticaje na uvoz. 

– Na sve te nezavisne udruge ne bih ni bicikl naslonio. To su lajavci koji bi se trebali primiti posla, umjesto da  žive na tuđim jaslama – odgovara Fiolić i tvrdi da mesnice Fiolić ne uvoze živu junad ni meso, osim teladi za klanje na koju ne dobivaju poticaje te telad za tov za ekološku proizvodnju na svojim farmama, koje je neznatno – samo 1500 komada lani.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr