top employer

Metro Cash & Carry Hrvatska među najboljim poslodavcima u Europi

Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
31.03.2009., Jankomir, Zagreb - METRO cash and carry
Foto: Reuters/PIXSELL
Shopping carts of Germany's biggest retailer Metro AG are lined up at a Metro cash and carry market in the western German city of Sankt Augustin near Bonn in this May 23, 2012 file picture. German retailer Metro AG reported an acceleration in group sales
26.02.2016.
u 10:34
Certifikat je Metrou dodijelio Institut Top Employers u četvrtak u Amsterdamu
Pogledaj originalni članak

Metro Cash & Carry Hrvatska dobitnik je certifikata Top Employer za najboljeg poslodavca u Europi i Hrvatskoj, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Certifikat je Metrou dodijelio Institut Top Employers u četvrtak u Amsterdamu, a Metro ga je dobio jer je ostvario najviše standarde izvrsnosti u uvjetima koje pruža svojim zaposlenicima. U usporedbi sa 717 tvrtki iz cijelog svijeta koje su sudjelovale u istraživanju, rezultati Metroa nadmašili su 61 posto certificiranih kandidata, navodi se u priopćenju.

"Rezultati istraživanja instituta Top Employers pokazuju kako programi koje smo razvili zaposlenicima omogućuju razvoj i ostvarivanje potencijala. Nastavit ćemo raditi u smjeru koji je Metrou osigurao mjesto među najboljim poslodavcima u Europi", izjavila je direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija Metroa Cash & Carry Nela Bučević.

Istraživanje se sastoji od pitanja koja pokrivaju gotovo 600 procesa i programa tvrtke i detaljno analiziraju devet tematskih cjelina - strategiju razvoja talenata, upravljanje ljudskim resursima, proces zapošljavanja i uvođenja u posao, učenje i razvijanje, razvoj rukovodstva, upravljanje karijerom, povlastice i kompenzaciju te korporativnu kulturu. U osam tematskih cjelina Metro Cash & Carry Hrvatska ostvario je iznadprosječne rezultate.

Institut Top Employers sa sjedištem u Nizozemskoj od 1991. izdaje certifikat tvrtkama koje ostvaruju najviše standarde u uvjetima za svoje zaposlenike. Certifikat se temelji na analizi parametara koji ukazuju na uvjete koje poslodavac nudi zaposlenicima te na to kako osigurava kvalitetne inicijative za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika.

>> Konferencija «Manager20-Youth reshaping the future» na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu nadmašila očekivanja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.