Croatia osiguranje

Menadžeri privatnih tvrtki ulaze u NO javnih poduzeća

Foto: Žarko Bašić/Pixell
Menadžeri privatnih tvrtki ulaze u NO javnih poduzeća
30.12.2010.
u 13:44
Agrokorov direktor je u nadzoru CO-a, iz NO-a su izašli smijenjeni ministar Ivan Šuker, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang, zagrebački župan Stjepan Kožić...
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Vlada iz nadzornih odbora javnih poduzeća i državnih tvrtki odlučila povući ministre, tj. državne dužnosnike, u NO Croatije osiguranja ušli su novi članovi.

CO je na Zagrebačkoj burzi objavio poziv za glavnu skupštinu koja će se održati u veljači, a novi su članovi NO-a Nikola Mijatović, profesor Pravnog fakulteta, liječnik Gzim Redžepi (stari novi član), Nataša Duspara, načelnica Odjela u Upravi za financijski sustav u Ministarstvu financija, Josip Zaher, izvršni direktor u Agrokoru te umirovljeni pravnik Ante Obuljen iz Velike Gorice. Iz NO-a CO izašli su pak smijenjeni ministar Ivan Šuker, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang, zagrebački župan Stjepan Kožić...

Zanimljiv je trend da u nadzorne odbore javnih poduzeća ulaze menadžeri velikih i uspješnih privatnih tvrtki, tako je u NO CO-a ušao Agrokorov izvršni direktor, a u NO Ine Vlada je, primjerice, odabrala Adrisova menadžera Damira Vanđelića.

Vanđelićev ulazak u NO Ine možda bi mogao biti dvojben ako se zna da je ta rovinjska tvrtka zainteresirana za ulaganja u energetiku. S druge strane Adris je bio pokazao i zainteresiranost za otkup Ininih dionica nakon što je MOL objavio privatnu ponudu, ali zasad se ipak nije uključio u bitku za tu kompaniju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

EU
eurobanana
08:50 31.12.2010.

Gdje su u no IZ VLADE LJUDI BILI : PROPADAJU TE TVRTKE I COMPANY : dokaz Cro Air

OB
-obrisani-
16:26 03.01.2011.

Menadžeri privatnih tvrtki ulaze u NO javnih poduzeća to je dobra vijest, manageri koji znaju i mogu će napraviti puno toga u javnim, državnim firmama. Ali što oni to rade u CO? Isisavaju novac -samo to je zaključak. CO ima novaca, posluje jako dobro, ekonomski pokazatelji su odlični. Djelatnici CO imaju plaću sa dodacima preko 7.000kn imaju godišnje 2 besplatna pregleda u privatnim zdravstvenim klinikama, seminare, mogućnosti napredovanja. Organizirani su korporativno, imaju sve. Osim detektiva i parvog nadzora. Bumo vidjeli što će tamo privatni manageri tamo napraviti prije koje velike afere