poslovni spor

Mađarski premijer se žali: MOL u Hrvatskoj ima nepošten tretman

Foto: Reuters/Pixsell
Mađarski premijer se žali: MOL u Hrvatskoj ima nepošten tretman
09.10.2012.
u 17:28
Orban je pozvao da se učini sve kako taj "ružan poslovni spor" ne bi, kako je istaknuo, zatrovao bilateralne odnose s Hrvatskom, prenosi mađarska agencija MTI
Pogledaj originalni članak

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban komentirao je u utorak posljednje tenzije između Zagreba i naftne kompanije MOL požalivši se da ta tvrtka u Hrvatskoj ima nepošten tretman. Stoga je, kako prenose mediji, pozvao da se učini sve kako taj "ružan poslovni spor" ne bi, kako je istaknuo, zatrovao bilateralne odnose s Hrvatskom, prenosi mađarska agencija MTI.

Podsjetimo, "metež", kako su to iz MOL-a nazvali, koji se posljednjih dana stvorio u medijima, krenuo je kada su hrvatski članovi uprave Ine zatražili hitnu sjednicu i na kojoj su postavili neke svoje zahtjeve, između ostalog i da se odluke u Ini donose konsenzusom.

Ministar financija Slavko Linić potom je poručio da se mora promijeniti upravljanje kompanijom i da "Vlada neće prihvatiti ovakav neprimjeren odnos unutar Ine". Iz MOL-a su potom reagirali kategorički odbivši "nacionalističke komentare pojedinih članova upravljačkih tijela Ine."

Nema Mađara ni Hrvata u Ini, samo ljudi koji rade za Ininu dobrobit – poručili su tada iz MOL-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

OD
oltar domovine
21:00 09.10.2012.

ovaj mi lici isti nas negdasnji izbornik cico kranjcar haha

JK
ja-kan
18:08 09.10.2012.

O čemu ovaj čovjek govori. Pa njegova država ne dopušta da se predsjednik uprave MOL-a ispita zbog postojanja ozbiljne i dokazima potkrijepljene optužbe da je počinio kazneno djelo KORUPCIJE točnije davanja mita Sanaderu kako bi MOL s Vladom RH sklopio ugovor na štetu Republike Hrvatske. Ovaj štiti kriminalca Hernadija A ONAJ KOJI ŠTITI KRIMINALCA I SAM JE KRIMINALAC.

OB
-obrisani-
17:58 09.10.2012.

09.10.2012. u 17:49h volimsvoje je napisao/la: Viktor Orban je veliki covik i veliki prijatelj Hrvatske! -------------------- Kakav prijatelj ? Radi se o interesima,a ne o bajkama i nema nikakve veze sa komunizmom,MOL MORA POŠTIVATI hrvatske zakone o Trgovačkim društvima, što je bit spora i nema nikakve veze sa nacionaliznom,osim sa mađarskim hegemonizmom.Neka poštuju RH zakone ili neka se tornjaju,To vrijedi i za sve ostale . Što ti tu nije jasno ??