ministar linić:

Linić: Potrebno je 10 godina da nam gospodarstvo profunkcionira

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Linić: Potrebno je 10 godina da nam gospodarstvo profunkcionira
01.03.2012.
u 11:15
Za promjene u gospodarstvu samo povećanje PDV-a nije dovoljno, rekao je ministar financija Linić
Pogledaj originalni članak

Povećanje PDV-a, koji je od danas 25 posto, bilo je nužno, a to je tek prva od mjera koje Vlada poduzima kako bi ove godine došlo do zaokreta u gospodarstvu. Riječ je o dugotrajnoj mjeri. Rekao je to ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji HR-a 'U mreži Prvog'.

– Naši problemi nisu takvi da se mogu riješiti u godinu dana, desetak godina potrebno je da hrvatsko gospodarstvo uistinu profunkcionira, da budemo konkurentni, da zaposlimo što veći broj ljudi i približimo se brojki od dva milijuna zaposlenih kako bismo riješili naše sustavne probleme u mirovinskom i zdravstvenom sustavu – naglasio je ministar financija, prenosi HRT.

Za promjene u gospodarstvu samo povećanje PDV-a nije dovoljno, ali s drugim mjerama koje slijede u tijeku ove godine na stabilizaciji gospodarstva, rješavanju kriznih problema kao što su nelikvidnost, insolventnost, kao što su i strukturne promjene u državnim poduzećima, to će bitno promijeniti gospodarsku situaciju i donijeti zaokret koji nam je potreban, rekao je.

Odgovarajući na pitanja o povećanju cijena zbog povećanja PDV-a sa 23 na 25 posto, Linić je rekao da cijene ne rastu zbog samog toga, nego zbog energetike i zbog strukturnih problema u tvrtkama, u kojima nema promjena prema racionalnom poslovanju, investiranju.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 124

IC
icko
13:06 01.03.2012.

Najbolje da digneš pdv na 80% možda pomogne.. Tomo dise smanji partija nađe način da još više uzme primjer Zagreb..

MI
misho32
12:04 01.03.2012.

koga se je vraga prihvati takve funkcije za koju je totalno nesposoban . K

CI
cinbenik
12:40 01.03.2012.

U japanu nije vladao HDZe,koji je gori od cunamija i katastrofe u Japanu............