Izvoz

Lidl izvezao 70% više hrvatskih proizvoda

Foto: DPA/PIXSELL
Lidl izvezao 70% više hrvatskih proizvoda
21.07.2015.
u 06:30
U prvoj polovici 2015. u izvozu prednjače Vodoplast, PPK i Atlantic, a u izvoz su prvi put preko Lidlove mreže krenuli i Dukat, Meggle, Kandit i Zdenka
Pogledaj originalni članak

Njemački diskonter Lidl u prvih je šest mjeseci na inozemna tržišta na kojima posluje izvezao hrvatskih proizvoda u vrijednosti gotovo 3,4 milijuna eura, oko 70% više nego u istom razdoblju 2014., priopćili su iz te kompanije. Ističu kako je kvaliteta hrvatskih proizvoda zaslužna je za taj uspjeh, kao i odlična suradnja s dobavljačima. U 2014. Lidl je izvezao 5,7 milijuna eura hrvatskih proizvoda, među kojima najviše iz tvrtki PPK i Pivac.

U prvoj polovici 2015. u izvozu prednjače Vodoplast, PPK i Atlantic, a u izvoz su prvi put preko Lidlove mreže krenuli i Dukat, Meggle, Kandit i Zdenka. Najviše hrvatskih proizvoda ide u Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku, Češku, a uskoro će i u Španjolsku i Portugal.

>>Lidl podijelio 67 diploma i 67 službenih automobila voditeljima svojih trgovina

>>Filmsku zabavu na Otok Lošinj u velikom stilu vraćaju Lidl, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture i Jadranka

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TO
tolitol
10:28 21.07.2015.

Lijepa vijest. A onima koji jamraju ovdje protiv Lidla samo jedno pitanje: budući da svake godine Hrvati kupe na desetke tisuća novih vozila, zanima me koliko svjetskih proizvođača od tih istih Hrvata kupuje autodijelove. Gdje su hrvatski proizvodi kod Opela, Renaulta, VW-a, Škode, Citroena, Hyundaia, Toyote itd.? Odgovor je: nema ih. No na to se pak nitko ne buni. Nije dakle problem u uvozu, nego je problem u tome što Hrvatska malo toga ima za izvoziti. A za to nisu krivi veliki svjetski koncerni, za to je krivo ekonomsko i političko okružje u zemlji koje smo si sami uredili. Ne možeš već čitavo stoljeće u zemlji tjerati antipoduzetničku klimu i onda očekivati čuda. Zato budite sretni da se i ovo izvozi jer hranu izvoze svi. Mada mi se čini da je uzalud to pokušavati objasniti prosječnom Hrvatu. To je za njega viša matematika.

R0
R00kie
06:41 21.07.2015.

uvoz direktno smanjuje BDP, a lidl uveze hrane svake godine za 5 mlrd kuna....sad je izvezao 40 mil i vi ga hvalite haha

DU
Deleted user
10:02 21.07.2015.

placeni oglas... ali ne redakciji nego novinaru ☺ da se radi o pravom novinarstvu u tekstu bio i podatak o uvozu hrane.. prvenstveno mlijeka i slicnih proizvoda kojima obiluje hrvatska industri.. bilo bi zanivljivo vidjeti porast tih brojki kroz godinu... i kako se to reflektiralo na hrvatske farmere..