Talijani šire biznis

Lamborghini otvara tvornicu električnih vozila u Crnoj Gori

Foto: Reuters
Lamborghini otvara tvornicu električnih vozila u Crnoj Gori
09.03.2010.
u 07:34
Predsjednik talijanske automobilske kompanije Tonino Lamborghini najavio je kako bi se za početak u Crnoj Gori moglo proizvesti oko 1000 automobila godišnje.
Pogledaj originalni članak

U kojoj crnogorskoj općini će biti podignuta tvornica električnih vozila, u ovome je trenutku rano licitirati, no izvjesno je da je talijanska Tonino Lamborghini grupa zainteresirana da s crnogorskom vladom i trećim strateškim partnerom uđe u taj posao, najavio je u intervjuu za crnogorsku Pobjedu predsjednik kompanije Tonino Lamborghini za dvodnevnog boravka u toj državi.

Lamborghini kaže kako je tvornicu moguće otvoriti u relativno kratkom roku. No crnogorska vlada, od koje očekuju jedino strateško, a ne financijsko partnerstvo, trebala bi dati impuls takvoj proizvodnji tako što bi električna vozila upotrebljavala u policiji, aerodromskim, željezničkim, poštanskim, turističkim i drugim vrstama servisa.

Lamborghini tvrdi kako u ovome trenutku ne može reći koliko bi se godišnje u Europi moglo prodati električnih automobila, ali bi se za početak moglo razmišljati o tisuću takvih vozila godišnje, čiji bi izvoz bio dodatna velika šansa za ekonomski razvoj, ali i sklapanje investicijskih partnerstava i proširenje suradnje. Primjena i proizvodnja inovativnih tehnologija za malu zemlju kao što je Crna Gora, koja tek izlazi na svjetsku scenu, k tome bi, tvrdi, podigli njezin imidž i unaprijedili pozitivnu sliku u međunarodnim krugovima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
08:22 09.03.2010.

Ode jo jedan posao hrvatima ispred nosa. A za te polove su planirali ono HRVATSKO cetverokotacno strujopkretno drndalo koje ujedno cisti i mine, ali ode posa onom Lamborghiniju .... bas nas mrze ti Crnogorci! :-)