Ministar financija

Lalovac najavio novo zaduženje za milijardu eura

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Lalovac najavio novo zaduženje za milijardu eura
15.01.2015.
u 09:33
Dodao je da se radi na raščišćavanju dugova, posebno u sektoru zdravstva
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Boris Lalovac za agenciju Bloomberg je najavio kako će Hrvatska u veljači izdati obveznice  na europskom tržištu kako bi prikupila milijardu erua.

 - Voljeli bismo da ovo bude jedino međunarodno zaduživanje ove godine, kazao je Lalovac.

Lalovac poručuje da su uvjeti zaduživanja povoljni i da bi volio da to bude jedino novo zaduženje u ovoj godini, kao i da u budućnosti zaduženja budu svedena na jednu tranšu godišnje. Dodao je da se radi na raščišćavanju dugova, posebno u sektoru zdravstva.

>> Uštedjeli smo dosta, nećemo rezati plaće

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LI
liskovaca
09:41 15.01.2015.

radi se o tome da nema love za plaće parazitima sa državne sise!

SU
Stranac u noci
11:49 15.01.2015.

A da netko napise clanak o tome da je danas narastao Svicarski franak za vise od 10% u odnosu na Euro (citaj Kunu)? Sto ce biti sa kreditima u "svicarcima" sad?

BU
BubyZG
12:08 15.01.2015.

Da, tečaj švicarskog franka se izjednačio sa eurom ( kratko vijeme je čak bio jači od eura za 10% !!! ), ali je istovremeno SNB ( švicarska narodna banka ) snizila kamatu na -0,75% ( minus 0,75 posto ) što znači da morate plaćati bankama zato jer kod njih čuvate franke. Hoće li zbog toga sve tzv. "hrvatske" banke smanjiti kamatnu stopu na kredite sa valutnom klauzulom u CHF ?? Moš' mislit !!!!!