VELJAČA 2017.

Kupujete nekretninu? Evo kakvo je stanje na tržištu!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
srednjaci
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb
Foto: Njuškalo
nekretnine na Njuškalu
Foto: Njuškalo
nekretnine na Njuškalu
Foto: Njuškalo
nekretnine na Njuškalu
01.03.2017.
u 11:30
Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koje tri mjeseca zaredom bilježe oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini
Pogledaj originalni članak

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi oporavak u odnosu na isti mjesec prošle godine i siječanj 2017. godine, pokazuje novo istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 166 tisuća aktivnih oglasa u veljači 2017. godine.

Cijene stanova zabilježile su oporavak na godišnjoj razini zahvaljujući rastu cijena stanova u Zagrebu i Splitu, ali su i dalje niže za osam posto u odnosu na veljaču 2011. godine.

Foto: Njuškalo

Među navedenim gradovima u Hrvatskoj, cijene stanova najviše rastu u Splitu, Zadru te u Zagrebu. Rijeka također pokazuje blagi oporavak cijena stanova dok Osijek nastavlja sa stagnacijom cijena po četvornome metru stana.

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u većini županija u priobalju tijekom veljače nastavile s oporavkom cijena.

Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koje tri mjeseca zaredom bilježe oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini.

Kontinentalne županije koje bilježe najveći pad prosječnih cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ujedno su i županije s najnižim cijenama nekretnina općenito. Cijene nekretnina najniže su u Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Cijene izrazito variraju kada analiziramo po gradskim četvrtima u Gradu Zagrebu te se kreću od najniže prosječne cijene u Brezovici od 930 eura po kvadratu za stan, do općine Gornji Grad – Medveščak s prosječnom cijenom od 2141 eura po kvadratu za stan te 2207 eura za kvadrat kuće. Najveća je potražnja za stanovima u četvrti Trešnjevka – jug, posebice za stanovima od 70 kvadrata cjenovnog ranga od 600 do 700 tisuća kuna. Osim Trešnjevke jug, bilježimo i veću potražnju u četvrtima Gornji Grad – Medveščak, Trešnjevka – sjever, Donji Grad i Maksimir.

Foto: Njuškalo

Dubrovnik je i dalje najskuplji grad u Hrvatskoj, s godišnjim rastom cijena nekretnina od čak jedanaest posto. Po visini cijena slijede ga Opatija i Hvar.

U veljači 2017. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu - u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje ima grad Vukovar, u kojemu je cijena kvadrata prosječnih 426 eura. Vukovar ujedno bilježi i najveći pad cijena na godišnjoj razini, gotovo 12 posto, a u negativnom ga trendu slijedi Bjelovar s padom cijena nekretnina od osam posto.

Foto: Njuškalo

>> Ovaj automobil možete nabaviti za samo 1000 kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar intimus500
intimus500
12:52 01.03.2017.

izvor podataka njuškalo ... toliko o vjerodostojnosti podataka.

ZI
Zivac07
14:33 01.03.2017.

Što znači oporavak? Smanjivanje prema realnoj cijeni?

DU
Deleted user
15:20 01.03.2017.

Tamo di nema dobro plaćenog posla se nekretnine poklanjaju. Ali opet nitko neće. Zamislite...