Prodaje se

Kupac Vjesnika mora osigurati jamstvo za gotovo 14 mil. kn. duga

Foto: Arhiv VL-a
Kupac Vjesnika mora osigurati jamstvo za gotovo 14 mil. kn. duga
28.03.2012.
u 16:03
Od danas se prikupljaju ponude za kupnju Vjesnika. Ponuda je otvorena do 10. travnja.
Pogledaj originalni članak

Poziv za prikupljanje ponuda za prodaju Vjesnika objavljen je u današnjim Narodnim novinama, a ponuda je otvorena do 10. travnja ove godine. U oglasu piše kako je nakladnik i stopostotni vlasnik općeinformativnog dnevnika Vjesnik društvo NARODNE NOVINE – PRESS d.o.o. Zagreb, s temeljnim kapitalom od dvadeset tisuća kuna. Od ponuditelja se traži da se obveže na određene uvjete nakon preuzimanja udjela u tvrtki.

Prema nekima od temeljnih uvjeta mora se nastaviti s izdavanjem lista Vjesnik još najmanje dvije godine, a ponuditelj mora preuzeti sve zaposlene u Društvu, kojih ima 98, ali i podnijeti bankovno jamstvo prvorazredne banke za plaćanje svih obveza prema radnicima, dobavljačima i državi, koje iznose 13,997.947,04 kn i/ili prihvatiti obvezu direktnog unosa navedenog iznosa kao ulaganja u tvrtku.

Također, novi se vlasnik obvezuje da poslovni udio neće prenijeti trećoj osobi bez dopuštenja Narodnih novina, u razdoblju od 24 mjeseca.

Ponuda treba sadržavati podatke o ponuditelju, izjavu ovlaštene osobe o ispunjenju uvjeta te BON1 ili drugi dokaz o bonitetu. Najpovoljnijim ponudama smatrat će se one koje većim novčanim iznosom ili bonitetom jamče ispunjenje uvjeta, no moguće je da ne bude prihvaćena nijedna prispjela ponuda, piše u pozivu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SP
spartak
16:22 28.03.2012.

Evo novog mesa za EPH predatore.

DR
Drivo
16:39 28.03.2012.

Nije to meso vec oglodana trula kost. Mislim kako ce uskoro snizenja cijene propale robe....

Avatar nekakav
nekakav
16:56 28.03.2012.

ajme... koje su ovi uvjete postavili! pa što nisu javno rekli da što je cilj ovoga! zar je tako teško reći da je firma propala, i da se prodaje ime? novinari? oni su radnici, tj. posloprimci. i ništa više, niti manje. samo to su, jedan broj na burzi. zar bi sad trebali raditi diskriminaciju, pa novinare smatrati nečim drukčijim od radnika?! ako nema kupca u ovom krugu, slijedeći krug treba biti pošto-poto. jer će dugovi narasti! zašto bi kupac trebao snositi troškove, tj. dugovanja prema dobavljačima, i još nekima, recimo radnicima? to nek sadašnji vlasnik, država, riješi. novi gazda treba poduzeće bez dugovanja. i s onim radnicima koji će raditi po novome, u novim okolnostima. a ne da se novog gazdu odmah ubije sa sindikalnim zahtjevima, \'pravima\'... radi ovakvih sindikata, tj. pogodovanja njima, eto nas tu gdje jesmo. nek se radnike plati iz sindikalne imovine...