Hedge fond rekorder

Kladeći se na dionice banaka od veljače zaradio 2,5 milijarde dolara

Foto: AFP
Kladeći se na dionice banaka od veljače zaradio 2,5 milijarde dolara
22.12.2009.
u 08:24
David Tepper je ulažući u dionice Citigroupa i Bank of America, koje su od veljače ove godine porasle četiri puta, ostvario jednu od najvećih godišnjih zarada u povijesti.
Pogledaj originalni članak

David Tepper kladeći se na rast dionica banaka, kada ih je većina smatrala bezvrijednim papirima, u ovoj je godini sa svojim hedge-fondom zaradio sedam milijardi dolara. Kako piše „Wall Street Journal“, pritom je „financijski žongler“ Tepper sam zaradio više od 2,5 milijardi dolara.

Tepperov fond Appaloosa Management hrabro je u veljači i ožujku ove godine u svoj portfelj dodao dionice Citigroupa i Bank of America. Na krilima njihova rasta, jer u međuvremenu su učetverostručile vrijednost, Tepper je zaradio više od 2,5 milijarde dolara, što je jedna od najvećih godišnjih zarada jednog fond-menadžera u povijesti, piše WSJ.

Nakon ovog velikog dobitka Tepper upravlja jednim od najvećih hedge-fondova na svijetu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.