Novi put svile

Kinezi u Srbiju ulažu 10 milijardi dolara

07.01.2019.
u 13:43
U Hrvatskoj će graditi najveći infrastrukturni projekt Pelješki most, dok u Crnoj Gori grade autocestu Bar – Boljare
Pogledaj originalni članak

Kineska ulaganja u Srbiji mogla bi premašiti deset milijardi dolara, donosi Srbija danas. Dio je to globalne inicijative ‘Novi put svile’, u koju je uključeno 67 zemalja.

Kineske tvrtke u ulaganjima podržava izvozna banka koja im osigurava jeftino financiranje, a Srbija je među zemljama koje su uspjele ugovoriti najviše projekata. Naime, samo prošle godine s Kinezima su potpisani projekti vrijedni više od tri milijarde dolara. Kineske kompanije u Srbiji grade autoceste, željeznice, mostove, energetske objekte, ali i tvornice.

U Hrvatskoj će graditi najveći infrastrukturni projekt Pelješki most, dok u Crnoj Gori grade autocestu Bar – Boljare, koja se pokazala velikim izazovom za javne financije te zemlje. U Sloveniji su Kinezi nedavno preuzeli ponos industrije Gorenje, ali i niz manjih kompanija.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Trica
Trica
13:53 07.01.2019.

基督诞生了 Hristos se rodi na Kineskom):))

TT
TTjac
22:10 07.01.2019.

Stižu Žuti! Gotovi smo svi odreda.

Avatar Trica
Trica
13:54 07.01.2019.

Možda će nam školovanje(obrazovanje) na Kineskom biti kvalitetnije:))