milijarde dolara

Katar ulaže u Njemačku: 'Njemačku smatramo ključnim igračem u svjetskom gospodarstvu'

Foto: Reuters
Katar ulaže u Njemačku: 'Njemačku smatramo ključnim igračem u svjetskom gospodarstvu'
03.09.2018.
u 13:00
Pozivajući se na diplomatske i izvore iz kompanije, list navodi da su katarski državni investicijski fond QIA i privatni sektor posebno zainteresirani za srednja poduzeća u Njemačkoj
Pogledaj originalni članak

Katar planira uložiti milijarde dolara u Njemačku i proširit će fokus i na srednje tvrtke u toj zemlji, izvijestio je u ponedjeljak poslovni list Handelsblatt.

Pozivajući se na diplomatske i izvore iz kompanije, list navodi da su katarski državni investicijski fond QIA i privatni sektor posebno zainteresirani za srednja poduzeća u Njemačkoj.

"Njemačku smatramo ključnim igračem u svjetskom gospodarstvu i jako smo optimistični kada je u pitanju njemačko tržište", izjavio je za list katarski ministar financija Ali Šarif al-Emadi povodom Katarsko-njemačkog poslovnog i investicijskog foruma koji će se održati 7. rujna u Berlinu.

"Naše će izaslanstvo najaviti nova velika ulaganja”, dodao je katarski dužnosnik.

Katar je najveći izvoznik ukapljenog zemnog plina (LNG) u svijetu a njegov državni stabilizacijski fond, u koji se slijevaju prihodi od prodaje energenata, već ima vlasničke udjele u Volkswagenu, Deutsche Banku, Siemensu, Hochtiefu i SolarWorldu.

U Handelsblattu procjenjuju ukupnu vrijednost tih udjela na 20 milijardi dolara.

Katarski ministar financija istaknuo je da je njegova zemlja zadovoljna tim ulaganjima unatoč određenim gubicima na udjelima u Solarworldu i Deutsche Banku. "Imamo kapaciteta i to vrijedi za sve sektore", naglasio je Al-Emadi.

U njemačkom ministarstvu gospodarstva nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev za komentarom.

>> Pogledajte i video - Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

U 73. GODINI

Preminuo je poznati televizijski novinar i urednik Damir Matković

- Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HND-a. Velika hvala za sve što je dao za našu profesiju. U svoje ime i u ime HND-a a upućujem iskrenu sućut obitelji i prijateljima., kazao je u povodu smrti uvaženog kolege Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, čiji je aktivni član Matković bio od daleke 1985. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.